Jeg lavede denne her suppe til aftensmad en eller anden da jeg ikke lige husker. Den tog noget tid, men mest også fordi at man også skulle bage brødet og sådan. Brødet er sådan en opskrift der hedder "rugmelstrekanter"
Suppen:
- 2 tsk sesamolie
- 1 hakket løg
- 3 finthakket hvidløg
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 1 tsk mild karry
- ½ tsk. groft stødt koriander
- ½ tsk. groft stødt kommen
- 2 mellemstore gulerødder
- 1 persillerod/pastinak i strimler
- 100 g røde linser
- 1,5 l grøntsagsbouillon
- 400 g stegt kyllinge fillet
- 1 syrligt æble
- smag til med salt og peber
Varm olien og sautér løg, hvidløg og ingefær og krydderier i 3-4 min. Tilsæt gule- og persillerod/pastinak og sautér yderligere. Hæld bouillon og linser i og lad det stå og simre i en lille halv time. Skær kyllinge filletten i mindre stykker og put den i suppen. Varm suppen kort med æblerne og server straks. Pynt med lidt frisk koriander.
Brødet:
- 75 g knækkede rugkerner
- 1 dl vand
- 25 g smør
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 100 g kvark eller créme fraiche
- 2 tsk groft salt
- 300 g rugmel
- 125 g hvedemel
Kog rugkernerne i vandet ved svag varme under låg i 5 min. Lad dem køle af i 10 min. Smelt smørret i det varme vand og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren og créme fraiche/kvark ud heri. Tilsæt øvrige ingredienser. Stil dejen til hævning i en halv time (eller mere). Rul dejen ud så det ligner en pizza, dog lidt tykkere. Lad brødet hæve yderlige 15 min. Du kan evt. pensle dejen med olie så den bliver mere sprød. Stil dejen midterst i ovnen ved 225 grader og bag i ca. 25 min.
BEMÆRK: hold lidt hvedemel tilbage for det kan godt være at du ikke skal bruge så meget.
Bisous Jose
Må vi også få opskriften på brødet? :-)
SvarSletJo selvfølgelig! det havde jeg glemt :-)
SvarSlet