25 november 2012

NOUGAT AU CAFE FAIT A LA MAISON || HJEMMELAVET NOUGAT MED KAFFE

Jeg lavede i starten af ugen denne lækre nougat inspireret af en opskrift i et Alt for Damerne blad. Jeg har skiftet halvdelen af den lyse chokolade man plejer at bruge i nougat ud med mørk for at skabe en lidt rigere smag, og så har jeg desuden tilsat kaffe for et lækkert twist. Nougaten har jeg overtrukket med lækker mørk chokolade og pyntet med frysetørrede hindbær for øjets og ganens skyld. Måske en idé til 1. advent næste søndag? Du kan også tilsætte hele nødder som hassel- eller usaltede pistacenødder for lidt knas, så er det næsten et helt stykke konfekt i sig selv.
2 LÆKRE NOUGATBARER MED KAFFE OG FRYSETØRRET HINDBÆR
150 g hasselnøddekerner
100 g sukker eller rørsukker
75 g god lys chokolade
75 g god mørk chokolade (gerne 70%-80%)
3 tsk pulverkaffe

DERUDOVER
100 g mørk chokolade til overtræk
Frysetørrede hindbær

Rist nødderne ved 180 grader i ca. 10 min til de er gyldne. Fjern de brune hinder som let kan nulres af. Smelt chokoladen over vandbad og opløs kaffen deri. Kom de hindefrie nødder i en foodprocessor sammen med sukkeret og kør godt og længe, ca. 15 min. til olien i nødderne frigives og den køres til en lækre, flydende masse. Tilsæt den smeltede kaffechokolade til foodprocessoren. Blend nougaten et par minutter. Hæld den flydende nougat i en beklædt brødform og lad den sætte sig i køleskabet natten over. Del nougaten i to barer og smelt chokoladen over vandbad. Pensel dem og pynt med hindbær. Opbevar dem i køleskabet.

KNUS CHRIS

8 kommentarer:

 1. Uhmm, det ser rigtig god ud :) Skal vist snart igang med julens hjemmelavede nougat. Jeg laver den ofte med espresso og 70% chokolade.
  Så desværre ikke Morgen tv, men skal da lige ind og snage på klippet :) Super fedt og spændende, at I var derinde - sejt gået, tøser :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Ja det er altså lækkert med kaffe/choko kombinationen, den er jeg helt vild med! Tusind tak - det var en vild oplevelse! :-)

   Chris

   Slet
 2. Hej Chris

  I gjorde det godt i TV i morges. Glæder mig til at se mere til jeres kogebog (:
  Jeg er helt vild med kombinationen af nougat, chokolade og kaffe, så det her kunne godt være noget for mig. Jeg kan ikke lige se, hvornår du putter kaffen i. Kan du fortælle mig det ? (:

  Knus,
  Luise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Luise,
   Tusind tak, hvor er du sød! Ja det er virkelig en skøn kombination! Det havde jeg helt glemt, det gik lidt stærkt, tak fordi du gjorde mig opmærksom på det :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 3. Uha! Det ser rasende godt ud - det får jeg lyst til at prøve :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Det smager heldigvis ligesådan, så det kan du trygt gøre! :-)

   Chris

   Slet
 4. Hvor får du fat på frysetørret hindbær henne? Vil gerne prøve hindbærmandlerne fra Chocolat og nu også denne hjemmelavede nougat. Mums! I klarede det godt i Go' Morgen Danmark i søndags. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christine, frysetørret hindbær kan købes hos specialkøbmænd, fx Fru Hurup i Lyngby - de har dem efterhånden mange steder. Nougaten kan du roligt kaste dig ud i, og finder du ikke frysetørrede hindbær kan du jo drysse med lidt usaltet pistace eller hasselnødder. Tusind tak, det er vi glade for at du synes :-)

   Chris

   Slet