14 november 2012

SOUPE DE TOMATE || TOMATSUPPE AF BAGTE TOMATER


Endnu en opskrift på suppe. Denne har jeg snuppet fra model og kogebogsforfatter Sophie Dahl, der engang havde sit eget madprogram på engelsk tv, der hed 'The Delicious Miss Dahl'. Det er faktisk et ret fint program, hvor hun laver mad efter hendes humør og følelser, det kan være nostalgisk, melankolisk og romantisk mad. Det kan findes på youtube, hvis I er interesserede. Jeg er faldet pladask for denne cremede tomatsuppe, der hverken indeholder vand eller fløde, men blot består af bagte tomater, rødløg, hvidløg, timian, olivenolie, sukker, salt og peber. Suppen er utroligt blid og sød på grund af de bagte tomater. Jeg serverede med sprøde gedebrød med timian og honning. Et perfekt gæstemåltid i efterårskulden.


CREMET TOMATSUPPE AF BAGTE TOMATER TIL 4 PERSONER
2 kg lækre tomater
3/4 dl olivenolie
½ spsk rørsukker
½ spsk brun farin

2 rødløg
5-6 fed hvidløg (de mister en del smag under bagningen)
2 tsk salt
Peber
Timian

Vask tomaterne og skær dem halvt over. Put dem i et stort, dybt fad. Hæld olivenolien over. Bland sukkeret sammen og drys det over tomaterne. Pil løgene og del dem hver i sær i fire dele. Bank hvidløgene med din håndrod og pil dem. Læg dem i fadet. Drys med salt, peber og massere af timian. Bag ved 200 grader i 45 minutter. Når tomaterne er færdige pilles timiangrenene fra og suppen blendes lind og lækker i en blender.
3 tsk balsamicoeddike
Salt og peber

Hæld den blendede suppe i en gryde og varm dem op. Smag til med balsamico, salt og peber. Nyd varm med lækkert brød, jeg lavede små sprøde rugbrødstrekanter med gedeost, honning og timian som fik en tur i ovnen.

BISOUS CHRIS

15 kommentarer:

 1. Det ser super lækkert ud! Og lyder så nemt at selv jeg kan finde ud af det ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Signe, det er nemlig supernemt og passer næsten sig selv ;-)

   Chris

   Slet
 2. Hvad er det hvide i har puttet i suppen? Creme Fraiche?

  SvarSlet
 3. Wow, jeg elsker altid jeres billeder, men de der er bare ekstra lækre. Særligt det med tomaterne (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Kit! Sådan en kommentar gør mig noget så glad! :-)

   Du må have en herlig dag,
   Chris

   Slet
 4. Er lige begyndt at følge jeres blog, og jeg må sige jeg er imponeret.. Elsker jeres billeder, og jeg elsker jeres madmod! Jeg studerer Ernæring og Sundhed til hverdag, og det er piger som jer på jeres alder, jeg gerne så mange flere af i folkeskolerne og på ungdomsuddannelserne derude. Jeg er sikker på, I kan være en inspiration for mange! Thumbs up herfra! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor er det fedt, Malene. Mange tak! Det lyder som et spændende studie, lige noget for os! Tusind tak, det er dejligt at høre :-)

   Hilsner,
   Chris

   Slet
 5. brun farin bliver det bare strøet over ligesom salt og peber? :) lyder super lækker, min opskrift skal vidst skiftes ud med denne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør det nemlig! Den er simpelthen så god, du må prøve den, i hvert fald min yndlingssuppe :-)

   Chris

   Slet
  2. Det skal jeg helt sikkert gøre her en dag snart.. i øvrigt lækre pizzaer i lavede i morges ;)

   Slet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 7. Jeg har lavet jeres tomatsuppe her til aften af danske tomater. Super lækkert med den intense tomatsmag! Det er helt utroligt, hvor cremet den bliver. Jeg lavede forresten kødboller dertil, hvilket fungerede rigtig fint. Tak for opskriften :-)

  SvarSlet
 8. Det er den dejligste tomat supper jeg længe har smagt :)

  SvarSlet
 9. Ved du hvor mange liter den giver ? Skal lave den i overmorgen :)

  SvarSlet