27 januar 2013

ASIATISK OKSEKØDSSALAT MED AVOKADO, RADISSER, MANGO OG ASPARGES


Aftensmaden igår stod på denne super flotte og farverige asiatiske oksekødssalat - hold nu op hvor var den lækker! Den var det perfekte match mellem søde, sure, friske, sprøde og cremede elementer. Det er sådan en salat der er perfekt at servere for sultne gæster, den ser vildt imponerende ud, men har i virkeligheden hverken krævet tid eller kræfter! Den kan helt sikkert også laves med laks, kylling eller tigerrejer. Et sundt, flot og nærende måltid - som altid serveret med min yndlingsdressing ;-) 

ASIATISK OKSEKØDSSALAT MED AVOKADO, RADISSER, MANGO, ASPARGES OG SKØN SEMSAMDRESSING TIL 4 PERSONER
2 mini romaine salathoveder
2 små, modne avokadoer
1 mango
200 g radisser
1 stort bundt asparges
ca. 500 g godt oksekød, kan erstattes af fisk eller kylling
DRESSING
3 spsk sesamfrø
2 spsk cashewnødder, groft hakkede

2 limefrugter, saft af
4 spsk sød chilisovs
3 spsk soya
1½ spsk lys sesamolie

DERUDOVER
1 bundt koriander
1 bundt mynte
evt en lille rød chili

Skyl salathovederne, skær bunden af og del dem i blade. Læg dem på et fad. Skær avokadoerne over på midten, fjern kernen og skrællen og skær dem i skiver. Skræl mangoen, skær kødet af kernen og skær den i tynde stænger. Skyl radisserne og skær dem i tynde ringe, gerne på et mandolinjern. Skyl aspargesene og knæk den kedelige ende af. Steg dem et par minutter på hver side på en tør pande, gerne en grillpande hvis du har. Læg alle grøntsager og frugter op på fadet. Steg kødet efter ønske og lad det trække et par minutter inden det skæres i mellemtykke skiver og lægges over på fadet. Rist nødder og frø på en tør pande til de er let gyldne. Stil dem til side. Bland limesaft, chilisovs, soya og sesamolie sammen. Tilsæt de ristede nødder og frø og mix godt. Hæld den over salaten og pynt med koriander, mynte og evt en chili i tynde skiver. Server og nyd!

BISOUS,
Chris

19 kommentarer:

 1. Den ser vildt lækker ud:) Hvilken type sesamolie er det? er det almindelig lys sesamolie, eller den mørke aromatiske sesamolie som bruges i asiatisk mad?

  Marie-Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Marie-Louise! Det er blot den helt normale, lyse sesamolie. Har faktisk aldrig smagt den mørke, men den lyder til at være perfekt til denne ret ;-)

   Knus,
   Chris

   Slet
  2. Tak for svar:) Da jeg kiggede efter kunne jeg jo se at I havde skrevet lys sesamolie. Men den mørke er virkelig god!
   Den er dog meget aromatisk, så det ville måske blive for meget med 1 1/2 spsk. Men du skulle prøve den! Den er vidst lavet på ristede sesamfrø og har derfor den der gode nødeagtige smag:)

   /Marie-Louise

   Slet
  3. Nej, du havde set helt rigtigt, jeg rettede det efter du skrev så der ikke var nogen tvivl - tak for hjælpen! Jeg må på jagt, den lyder ret fantastisk! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 2. EJ hvor ser det bare super lækkert ud!!!
  elsker forresten jeres madblog! i laver de mest lækre retter! man bliver helt sulten af at kigge på den!
  kys

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Skønt du kan lide bloggen :-)

   God søndag,
   Chris

   Slet
 3. Omg, hvor ser det lækkert ud :)
  Jeg ville være rigtig taknemlig hvis du havde lyst til at kigge forbi min blog og skrive en kommentar :-)
  Knus Anya
  http://ingoldwetrust-anya.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, den var også super lækker! Jeg kigger forbi :-)

   God søndag,
   Chris

   Slet
 4. UHM, den kunne jeg godt lige bruge på madpakken imorgen :D Er vild med at bruge kød i salater og få et helt måltid ud af det. Hvilken udskæring bruge i af oksekød?

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja ik? Helt enig, det er super skønt, det er dejlig friskt, let og mætter på en behagelig måde! Vi brugte entrecote, det var super lækkert! Du kan bruge de fleste udskæringer, men de skal gerne have en hvis tykkelse :-)

   God søndag,
   Chris

   Slet
 5. Det dér er en af mine absolut yndlingsretter! Kan stærkt anbefale at lave den med hvidkål/spidskål i stedet for salatblade, så mætter den endnu mere - og med thaibasilikum bliver den efter min mening endnu mere lækker :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laura,
   Ja det er også allerede blevet en af mine favortitter! Lyder skønt med kål, det er altid skønt i asiatiske retter! Jeg har faktisk aldrig smagt thai-basilikum, kunne være jeg skulle gå på jagt! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 6. Det er en lækker salat, og jeg ville give den et skud ramsløg, når de er fremme i februar/marts, og i marts/april er der også danske radiser.:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Johnnie! Ja den er super lækker! Lyder spændende med ramsløg, og ja, det ville uden tvivl være skønt med danske radiser ;-)

   God torsdag,
   Chris

   Slet
 7. Super lækker ret! Sikke nogle flotte billeder, bruger i et bestemt redigeringsprogram? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den smager simpelthen så godt! Vi bruger Photoscape som er et gratis program der kan downloades på nettet, det er super let at sætte sig ind i :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
  2. Tusinde tak for svaret! :)

   Slet
 8. WOW en lækker ret!
  jeg lavede salaten i dag, som hovedret i en 3 retters menu til gæstemad, da min mor og min stedfar kom og spiste, og min mor sagde at hun quote "var stolt af mig". Det var uden tvivl den bedste salat jeg har fået i meget lang tid, og jeg følte mig lidt som en konge.
  Jeg byttede asparges ud med tynde strimler spidskål stegt med lidt olie og salt, og så puttede jeg også lidt cherrytomater og forårsløg i.
  Kødet var billige tykstegsbøffer til 12 kroner fra Rema, og så havde jeg lagt den i en marinade, af hvidløg, soya, citronsaft, vodka, honning og masser af ingefær, hele dagen, så jeg var sikre på at de blev møre nok. Det blev helt perfekt, og dressingen er bare... perfekt!

  jeg serverede en kyllingesuppe med kartofler, spidskål, blegselleri, chili, hvidløg og masser af ingefærchunks til forret, og vanille-og citronis, med lidt banan, honning og chokolade til, til dessert. Det var et epic måltid, og jeg vil gerne sige dig tak for denne her helt igennem vidunderlige opskrift.
  Jeg er ikke i tvivl om at jeg skal have den her salat igen, og at det bliver et fast indslag på gæstemiddaglisten. Det er nemlig også særligt dejligt at det ikke er noget der tager en milliard år at lave, særligt ikke hvis man har lavet dressingen lidt tid i forvejen.

  forøvrigt tror jeg ikke at jeg har kommenteret herinde før. Jeg er forholdsvis ny læser, men første gang jeg faldt over jeres blog blev jeg meget bjergtaget af de flotte billeder, de lækre retter og de let tilgængelige opskrifter, at jeg faktisk læste helt tilbage til jeres første indlæg, og dernæst så jer i God morgen Danmark og Samvirke.
  Jeg er helt blæst over hvor unge I er, og hvor dygtige I er til at lave mad!
  Hvor tit laver I mad til jeres familier? har I lavet meget mad sammen med jeres forældre da I var mindre? Står I også selv for indkøb, eller er der en arbejdsfordeling hvor andre familiemedlemmer har fået den tjans, når nu I laver så meget mad?
  Jeres forældre må jo have det for nice over at have så dygtige døtre, der gider og kan lave sådan noget lækkert mad til jer.
  Jeg kunne da i hvert fald godt tænke mig at de børn jeg fik en dag blev lige så skilled!
  indtil da må jeg jo bare watch and learn, og nyde jeres sindssygt flotte billeder.

  Og så lige en sidste ting: hvor er det dejligt at se hvor søde og imødekommende I er i kommentarfeltet. Som læser, selv en kommentarløs en af slagsen, føler man sig virkelig taget godt af, det er en god egenskab at have, og når man allerede kan være så nærværende som teenager, så er jeg imponeret, det demonstrerer et empatisk overskud af kaliber.
  Tak for det hele, og tillykke med jeres kogebpgsprojekt, I fortjener det.
  Venlig Hilsen Sisse-Sofie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sisse-Sofie,
   Hold nu op for en skøn kommentar - tusind tak fordi du gav dig tid til skrive den - den har bragt smil op til begge øre og givet blussende kinder! ;-) Hvor er jeg altså glad for at salaten blev en succes, det lyder virkelig godt med spidskålen og det marinerede kød! Det lyder godt nok som noget af en fantastisk menu du fik skruet sammen til din mor og stedfar, kan godt forstå at de var stolte af dig! Nøj hvor vildt at du har kigget hele bloggen igennem, det er jeg godt nok beæret over! Vi laver mad derhjemme et par gange om ugen, indkøb står vi også selv for en gang i mellem, det synes vi er ret hyggeligt og lidt en del af charmen ved at lave mad, opvasken har vi dog overladt til vores fædre ;-) Dejligt du kan lide billederne! Vi er bare super taknemlige for alle de hjertevarmende beskeder i kommentarfeltet - det redder virkelig en hver dag ;-)

   De bedste hilsner og rigtig god søndag aften,
   Chris

   Slet