For ikke ret længe siden fik jeg min far overtalt til at det var yderst nødvendigt at investere i en ismaskine. Ej det passer vidst ikke helt... Men han var i hvert i fald med på idéen om at købe en ismaskine, så da der var tilbud engang i sommers slog vi altså til. Til gengæld lovede jeg ham god is.
Og det fik han. Lakridsis, moccha og senest: Vanilieis med mintchokolade. Alle sammen lavet på en italiensk grundopskrift baseret på mælk, men med lidt fløde i så den får den helt rigtig konsistens. Der er efterhånden mange steder der er hoppet med på bølgen med god mælkeis af kvalitet. Og det er jeg nu også! Jeg synes faktisk at resultatet bliver rigtig godt, og det overgår langt de fleste flødeis, vil jeg vove at påstå. I frygt for at lyde som en madsnob, så er det altså super vigtigt at kvaliteten er i orden når man laver is. For uanset om det er isnende koldt, så kan smagsløgene sagtens opfange de forskellige smage der nu er: chokoladen og selve "grundisen".
Desværre ved jeg ikke om det bliver lige så godt uden ismaskine, men ellers kan jeg kun anbefale at investere i en. For det smager altså lige så godt at lave det selv, og det er faktisk heller ikke så krævende som man lige går og tror. Man skal blot huske at lave isen, når man nu har sådan en lækker maskine at gøre godt med!
Giver lidt over 1 liter is.
VANILIEIS MED MINTCHOKOLADE:
1 liter økologisk letmælk
2 dl. økologisk piskefløde
4 økologiske æggeblommer
200 g rørsukker
2 spsk. glykosesirup
200 g grofthakket god mintchokolade
Æg og sukker piskes jævnt, og glykosesirup tilsættes i en tynd stråle. Pisk til massen er hvid og luftig. Piskefløden piskes til en luftig lind flydeskum, hvorefter de øvrige ingredienser hældes i. Rør forsigtigt i ismassen så alt er blandet godt sammen.
Herefter fryses ismassen i din ismaskine, og når den er næsten frosset tilsættes chokoladen. Kom den på en bøtte og stil den evt. 1/2 time i fryseren inden servering.
(OBS. Jeg har ikke prøvet om det virker, men jeg kunne forestille mig at isen bliver udmærket så længe man bare husker at røre i den en gang i mellem, men jeg kan desværre ikke garantere en cremet mælkeis, da jeg ikke har prøvet det)
Hvis du ikke har en ismaskine kan du fryse den i din fryse, hvis du blot husker at røre i den jævnligt så den ikke danner iskrystaller.
God fornøjelse!
BISOUS
Jose
Hvilken maskine har din far købt?
SvarSletDet er en Philips, og jeg husker noget med at den lå på de 500 kr. - på tilbud altså!
SletBisous
Fantastisk blog I har jer! Virkelig noget af det bedste jeg længe har set - masser af ros til jer to piger!
SvarSletLidt det samme spørgsmål som den person ovenover, men er der en ismaskine i kan anbefale?
1000 knus ;)
Hej Sarah Sophie,
SletDet er godt nok en kommentar der glæder os rigtig meget! Tak :)
Ismaskinen er fra Philips til 500,- kr. på tilbud. Ved desværre ikke hvad normalprisen er...
Knus og Kram,
Jose
Gal en lækker blog!
SvarSletTak for det! ;-)
SletGosh piger, en lækker blog i har!
SvarSletSuper fine billeder og virkelig ALT ser rigtig godt ud!
Jeg ville være rigtig taknemlig hvis du havde lyst til at kigge forbi min blog og skrive en kommentar :-)
Knus, Anya.
http://ingoldwetrust-anya.blogspot.dk
Tak søde Anya!
SletJeg vil tage et kig forbi din blog ;-)
Knus
Det er en dejlig is, og det må være godt at have en maskine. Jeg laver
SvarSleten skøn, frisk yoghurt-is, som jeg rører i en gang imellem, men jeg får
nogle yoghurtklumper, som er meget hårde.
PS: Der er lidt fejl i indlægget. I skriver "ismassen" istedetfor ismaskinen, og der er
lidt stavefejl(invistere, etc..)..:)
Hej Johnnie,
SletFejlene er nu rettet. Du har ret i at det er vigtigt at røre i isen undervejs, som jeg også skrev i indlægget^^
Venligst,
Jose
Åhh en lækker blog! Simpelthen SÅ gennemført! Lækre billeder, velskrevet tekst, enkelt layout - og ikke mindst gode opskifter!
SvarSletfuckingfabulousblog.blogspot.dk
Tusinde tak alle de fine ord! Det er vi meget glade for at du synes.
SletKnus,
Jose et Chris
Tak for nogle inspirerende opskrifter.
SvarSletJeg skal begive mig ud i hjemmelavet is for første gang og spørger måske dumt men sammensættes ingredienserne i en skål for sig selv og derefter hældes i maskinen, eller gøres det hele i ismaskinen? :)
Hej Camilla,
SletDet synes jeg lyder som en rigtig god idé, det er simpelthen også bare top lækkert!
Du laver ismassen først i en skål for sig, hvilket er ret simpelt. Og så hælder du den elles bare i ismaskine og lader den køre til du har en lækker cremet is! :)
Knus,
Jose
Mhhmm..muums! Det ser super lækkert ud :)
SvarSletTak, det smagte også ganske udmærket!! :D
Sletser lækkert ud :)-hvilken mintchokolade brugte du ? :)
SvarSletHej Anonym!
SletJeg bruger normalt en mintchokolade fra Lindt Exellence. Jeg er nemlig mest til dem uden krokant! :)
Knus Jose