03 februar 2013

SKØNNE SCONES MED ÆBLE, KARDEMOMME OG MANDLER


Jeg er helt vild med scones, de er så lette at bage, og kan varieres lige efter humøret; chokolade, bær, rosiner, nødder eller reven citron. Jeg brugte denne opskrift som base og fyldte dem derefter med et syrligt, revet æble, kardemomme, sprøde mandler og muscovadosukker, som jeg er gået hen og blevet lidt lun på. De blev serveres lune med store kopper te, smør og lemoncurd. Det er altså sådan nogle ting, der gør regnfulde eftermiddage til noget ganske særligt. Rigtig god søndag! :-)

SKØNNE SCONES MED ÆBLE, KARDEMOMME OG MANDLER CA. 15 STK
5 dl hvedemel
ca. 40 g grovvalsede havregryn
1-2 tsk kardemomme
1 tsk kanel
½ tsk salt

3 spsk muscovadosukker (kan erstattes af rørsukker)
3 tsk bagepulver
65 g koldt smør, delt i tern
1 stort syrligt æble, revet 
1 lille håndfuld mandler, groft hakkede2½ dl kernemælk
Tænd ovnen på 220 grader. Bland alle de tørre ingredienser sammen (hvedemel, havregryn, kardemomme, kanel, salt, sukker og bagepulver). Bland smør i tern i de tørre ingredienser og ælt dejen sammen med hænderne eller et piskeris med dejkroge. Dejen skal smuldre, som hvis man lavede låget til en crumblekage. Tilsæt det revede æble og de grofthakkede mandler. Tilsæt mælken og rør hurtigt til dejen er glat, så snart det sker skal du stoppe med at røre. Drys et bord med mel og rul dejen så den er et par cm høj. Skær dine scones ud i passende størrelser med en kniv eller brug et glas som udstikker. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen i cirka 12 min. til de er gyldne.


RIGTIG GOD SØNDAG,
Chris

10 kommentarer:

 1. Opskriften virker god men, jeg var lige ved at glemme at komme bagepulver i dejen fordi det ikke stod i intruktionerne - altsaa, naar der staar at man skal blande de tore ingridienser i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, fordi du gjorde mig opmærksom på fejlen, den er straks rettet. Bagepulver er jo en vigtig ingrediens ;-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 2. Hej I to, gæve, seje, skønne piger!
  Har længe fulgt jeres blog, uden dog at kommentere så meget. Nu har jeg imidlertid fået mig min egen blog og har derfor fået jer på min blogroll, nu bliver det meget lettere at følge med i nye indlæg.
  Tak for opskrift på æblescones, de lyder lækre!
  Kig forbi hos mig, hvis I har lyst: linzzay.blogspot.dk

  Bedste hilsener
  linz

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linz,
   Dejligt du følger med! Skønt at du nu også er med blog, vi kigger da lige forbi :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 3. Jeg har lige bagt dem her. Blev simpelthen nødt til at lave en portion mere til mit arbejde for hold da op de er så lækre!! Og har sjovt nok også handlet ind til tundeller med tomatfløde og pasta - også jeres opskrift hehe. Det er simpelthen så lækkert :D mmhhh

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor skønt! Der er ikke noget bedre, end når vores opskrifter bliver afprøvet med succes! Hvor er det en god idé at servere dem for dine kollegaer, det bliver de helt sikkert glade for! Jeg glæder mig til at høre om pastaretten falder i din smag, jeg er i hvert fald vild med den! :-)

   Rigtig god onsdag,
   Chris

   Slet
 4. Lige for at vende tilbage med pasta retten med tundellerne - det var SÅ lækkert hold nu op! Er så glad for jeres blog og jeres bananbrød bliver også bagt flittigt herhjemme :) tak for en masse lækre opskrifter og en super god blog!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor skønt at retten faldt i din smag! Åh ja, bananbrødet kan man ikke få nok af, det er jeg også ret forfalden til! Skønt du læser med! :-)

   Rigtig god torsdag,
   Chris

   Slet
 5. Elsker jeres fine blog med det BEDSTE opskrifter! Kan kernemælk erstattes med A38 eller noget? :-)
  Knus!

  SvarSlet
 6. Bagte disse her i eftermiddags - smager fantastisk helt friskbagte med en kop te, og et lag smør eller peanut butter tager dem op på et endnu højere niveau! Både mine forældre og søskende elskede dem, og jeg spiste nok flere end jeg burde ;D Kan også godt lide at de ikke indeholder ekstreme mængder smør, som nogle andre scones.
  Helt klart en succes!

  SvarSlet