02 april 2013

SUPPE AF BAGTE GRØNTSAGER SERVERET MED SPRØDE GEDEBRØD


Forårsvejret er endelig på vej, så før vi lægger vintergrøntsagerne helt på hylden og finder asparges, nyopgravede kartofler og rabarberstængler frem, vil jeg lige dele denne smukke, smagfulde og utroligt cremede suppe med jer. Den minder en del om denne tomatsuppe jeg før har vidst her på bloggen (LINK), som er gået hen at blevet en af mine absolutte favoritter, det giver altså bare grøntsagerne et helt nyt liv at komme en tur i ovnen med lidt god olie og en håndfuld krydderurter. Denne suppe er lavet af butternutsquash, gulerødder, tomater, rødløg, hvidløg og rosmarin, men du kan bruge lige de grøntsager du har lyst til, eller blot dem du har liggende i bunden af grøntsagsskuffen, det er nemlig en perfekt måde at få tømt ud i køleskabet.

SUPPE AF BAGTE GRØNTSAGER SERVERET MED SPRØDE GEDEBRØD - TIL 4 PERSONER
1 lille butternutsquash
6 gulerødder
4 tomater
3 rødløg
5 fed hvidløg
Godt med rosmarin
½ dl olivenolie
1 citron, saften af
1 spsk honning
Salt og peber
750 ml grøntsagsbouillon 
½ dl hvidvin
Salt, peber, citron og balsamico til tilsmagning
Tænd ovnen på 200 grader. Skyl græskarret, del det i to og fjern kernerne. Skær det i skiver eller tern og smid det op i et stort ildfast fad. Skær top og bund af gulerødderne, vask dem og fjern urenheder. Del dem i stave og smid dem op i fadet. Vask tomaterne, del dem i kvarte og smid også dem i fadet. Pil rødløgene, del det i fire og læg dem op til de andre grøntsager. Giv hvidløgsfedene et slag med siden på en stor kniv og stik dem tilfældigt ned bland grøntsagerne sammen med en masse rosmarin. Bland olivenolie, citronsaft, honning, salt og peber sammen og hæld det over grøntsagerne, vend dem godt rundt. Bag i den 200 grader varme ovn i ca. 1 time, begynder grøntsagerne at blive sorte på toppen kan du tage dem ud lidt før eller lægge lidt sølvpapir henover. Når grøntsagerne er færdigbagt hældes de i en blender, lidt ad gangen da der nok ikke er plads til dem alle. Hæld grøntsagsboullionen ved lidt ad gangen og blend til du har den ønskede konsistens. Når alle grøntsagerne er blendet hældes suppen over i en gryde, varmes op og vinen tilsættes. Smag til med salt, peber, citron og balsamicoeddike. Server med sprødt rugbrød med smeltet gedeost på toppen, det burde kunne klares på eftervarmen.BISOUS,
Chris

15 kommentarer:

 1. Hej Jose og Chris (bruger lige kælenavnene og det hele)

  Jeg vil bare rose jeres blog så sindsygt meget! I er begge sindsyg talentfulde, både angående mad og fotografering. Alt ser bare så enormt lækkert ud, at man nærmest er i paradis, når man scroller igennem jeres blog. Og så tilsidst tillykke med kogebogen - hvor er det flot, hvor abnormt langt I er noget! Respekt til jer!

  Kys

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh TUSIND tak for alle de flotte ord, det varmer helt utroligt, vi er meget glade for at du kan lide bloggen :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 2. Orh, det er alt for længe siden, at jeg lavet gedebrød - de er altså noget af det lækreste! Jeg plejer for det meste at 'dryppe' mine med et par dråber balsamico og granatæble-sirup.

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også helt vild med dem, Kit! Jeg plejer at give mine et dryp honning og nogle gange lidt timian inden, men det lyder også virkelig skønt med balsamico og spændende med granatæblesirup, hvor får mon man fat i det? :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
  2. Uh, lyder lækkert med honning!
   Man kan til tider opstøve granatæblesirup ved etnisk-købmænd - ellers har jeg hørt rygte om, at man kan hjemmelave det?

   God dag (:

   - Kit

   Slet
  3. Det lyder som et spændende projekt! Det kunne være man skulle prøve :-)

   Knus

   Slet
 3. Jeg elsker jeres blog, og jeg bliver altid meget inspireret af jeres lækre opskrifter og flotte billeder.
  jeg prøvede at lave suppen, men erstattede græskar med jordskokker, hvilket også blev rigtig lækkert.

  - Sara

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor fedt, Sara! Lyder virkelig lækkert med jordskokker, det vil jeg skrive mig bag øret, til næste gang der står suppe på menuen :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 4. Er allerede helt opslugt af foråret, så supperne er kommet i gemmeren. Meen kunne godt fristes til en portion af den her, den ser mægtig god ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det faktisk ligesom dig, denne suppe blev også lavet en gang inden påske,da vejret stadig var lidt mere suppe-egnet. Men denne gang i hvert fald klart anbefales! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 5. Så fint! Jag älskar soppor med rostade grönsaker och den här varianten ser riktigt god ut. Twisten med honung och så att smaka av med balsamico blev jag sugen på att testa. Jag har gjort något liknande med jordärtskocksoppa tidigare.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sonja,
   Ja, jeg er også helt vild med supper på bagte grøntsager! Du må prøve det med balsamico, det er skønt, i sær hvis du har tomater i suppen! NAM det lyder skønt med jordskokker, det må jeg prøve en dag. Og HURRA du har en blog, den vil jeg glæde mig til at kigge forbi :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 6. Jeres opskrifter er altid så lækre og indbydende! :-)


  http://fuckingfabulousblog.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Celine! Det er vi virkelig glade for at du synes! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 7. Lige en opskrift for mig, tak for det.

  Kh Camille Milk

  SvarSlet