08 juni 2013

FARVERIG TOMATSALAT MED SENNEPSVINAGRETTE OG KØRVEL

Sommer er skøn tid, men desværre også en eksamens tid for mange inkl. Christine og jeg. Derfor må i lige bære over med at det kan stå lidt stille her på bloggen i den næste tid, hvor vi går alle eksaminerne i møde.
Derudover synes jeg at i skal tage at tjekke dette link; Unge Kogekoner, hvor vi svinger med potter og pander hjemme i køkkenet. Det er et klip der er optaget noget tid tilbage nu, og vi var faktisk ikke helt klar over at det rullede over skærmen igår aftes. Men det kan altså genses ved at klikke på linket, hvis det kunne have interesse.
Nu til maden; Denne skønne og meget simple tomatsalat, som sikkert er set før i alverdens afskygninger, passer perfekt til grillmad, eller til fx pizza hvis man trænger til en lille let salat "on the side". Hvis det ikke lige er til at finde kørvel, så kan du forsøge dig med stort set alle krydreurter.
Til 1 pers.
TOMATSALAT:
200 g cherrytomater, gerne i forskellige farver
1 bakke rucola
1 bundt kørvel (du kan også bruge andre friske kryderurter, f.eks. basilikum, oregano, bredbladet persille - du bestemmer)
1 lille rødløg
50 g gedefeta i blok

Skær tomaterne i halve og rødløget i meget små tern. Skyl rucolaen og pluk bladende af kryderurten. Bland det hele sammen og smuldr gedefeta over salaten.


SENNEPSVINAGRETTE:
1 spsk oliven olie
1 spsk citron olie
1 lille fed hvidløg, presset
1 spsk balsamicoeddike
1 tsk grovkornet sennep
1 skvæt honning
(evt. skvæt citronsaft)

Rør alle ingredienser og hæld over salat.BISOUS 
Jose

2 kommentarer:

  1. Jubii jeg elsker farverig mad :) Salaten ser lækker ud!
    Hilsen Charlotte
    www.colorfulfunliving.blogspot.dk

    SvarSlet
  2. Ja, favoring mad smager også bare 10 gange bedre :-)

    SvarSlet