04 juli 2013

ASIATISK GULERODSSALAT MED AVOKADO, EDAMAMEBØNNER, FORÅRSLØG OG LIME


For et par uger siden lavede jeg denne farverige, asiatiske gulerodssalat med masser af smag og friskhed! Jeg serverede den til et par sprøde hjemmebagte pizzaer, men jeg er sikker på, at den også vil være et hit til både grillet hvid fisk, laks og kylling eller blot som en lækker frokostret i sig selv. Opskriften er stærkt inspireret af denne fra den super lækre blog The First Mess. Salaten var virkelig skøn og det er altså ikke sidste gang den står på menuen herhjemme, i sær til de mange lækre grillaftener som sommeren forhåbentligt vil byde på! :-)

ASIATISK GULERODSSALAT MED AVOKADO, EDAMAMEBØNNER, LIME, FORÅRSLØG OG KRYDDERURTER TIL 4 PERSONER
6 gulerødder, gerne søde og fyldt med smag
1 moden avokado
1 bundt forårsløg
1 bundt koriander
1 bundt mynte
200 g bælgede edamamebønner, optøede
2 limefrugter
2 spsk lys sesamolie
2 cm frisk ingefær
Salt og peber
2 spsk ristede sesam- eller nigelafrø
Skyl gulerødderne og riv dem groft, gerne i julienne. Fjern skræl og sten på avokadoen og skær den i tern. Skyl forårsløgene og skær dem i tynde ringe. Skyl og tør krydderurterne grundigt og hak dem groft. Vend gulerødder, avokado, forårsløg, krydderurter og de optøede edamamebønner. Pres limefrugterne for juice og rør det sammen med sesamolien. Skræl og riv ingefæren fint og vend den i dressingen. Smag til med salt og peber og vend den i salaten. 


SOMMERHILSNER,
Chris

6 kommentarer:

  1. Hold nu op for en smuk og lækker salat!
    Lige efter mine smagsløg - den må jeg også prøve at lave!

    God fredag og god weekend

    Kh Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, søde Maria! Ja, den var også lige noget for mig - elsker salater med et asiatisk præg, de er altid så fyldt med smag! :-)

      God weekend til dig også,
      Chris

      Slet
  2. Farverne i salaten er jo nok til at man har lyst til at lave den. Når man så læser ingredienserne har man ISÆR lyst til at lave den!

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, ja ik? Er også helt vild med alle ingredienserne, og kombineret spiller de altså bare! :-)

      God weekend,
      Chris

      Slet
  3. skøn frisk salat. Jeg tilføjede dog lidt honning til dressingen for at gøre den lidt mere rund. Desuden havde jeg ikke mynte og erstattede den del med persille. Det kan godt fungere sammen med den friske koriander.

    visuelt en meget smuk salat :-) tak for opskriften

    God sommer
    Christina

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, den er super lækker! Lyder dejligt med honning og persille! Godt at opskriften kunne bruges :-)

      God sommer til dig også,
      Chris

      Slet