08 juli 2013

CRISPY KOKOSKØDBOLLER MED SPICY MANGODIP

Denne opskrift er en jeg engang har set i et blad, som jeg uheldigvis har glemt navnet på. De så simpelthen så sprøde og gode ud og egentlig også rimelig nemme. Desuden lød det også som en interessant kombination med kød og kokos, men jeg må sige at jeg blev meget positivt overrasket. Når kokos bliver sprødt får det en helt anden smag, som virkelig tilføjer noget god smag til kødbollerne.
Mango dippen fuldender virkelig denne ret. Den tilføjer både surt, sødt og stærk. For at lave det til helt måltid vil jeg foreslå at lave en asiatisk salat til - måske en kålsalat?
4 pers.
KOKOSKØDBOLLER:
500 g hakket oksekød
1 tsk knust koriander
1 tsk spidskommen
4 spsk kokosmælk
4 spsk kokosmel
1 rød chili, finthakket
salt og peber
kokosmel til rulning

Rør alle ingredienserne sammen og tril farsen til små kødboller. Rul dem i kokos og gril dem i ca. 10 min. eller til de er gennemstegte.

MANGODIP:
1 mange
1/2 lime, saften derfra
2 cm ingefær, finthakket
1/2 tsk sambal oelek
2 tsk sukker
salt og peber

Findel mango og blend dem sammen resten af ingredienserne.

BISOUS
Jose

10 kommentarer:

  1. hvad er sambal oelek+

    retten ser SÅ lækker ud..

    SvarSlet
    Svar
    1. Sambal olek er en krydret, staerk chili sauce. Se f.eks. her:
      http://www.santamariaworld.com/kryddor/spicy-world/sambal-oelek/

      Slet
    2. Præcis! :-) Du skal ikke bruge ret meget af det i madlavningen.

      Slet
  2. Nuj hvor ser det altså bare for lækkert ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. det kan jeg lige love dig for at det også var! :-)

      God ferie,
      Jose

      Slet
  3. Mums, hvor ser de gode ud! Dem må jeg prøve snart!Jeg tror, at du helt ret i, at en sprød, syrlig og stærk kålsalat vil være lige i øjet som tilbehør.

    Bedste hilsner
    Sofie

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja ikke? Håber du vil kunne lide dem ;-)

      Knus Jose

      Slet
  4. Kan man bruge honning i stedet for sukker? :-)

    SvarSlet