18 maj 2011

Soupe de pois cassés // Ærtesuppe



Her til aften lavede jeg ærtesuppe med brød i "potter". Det lyder ret underligt men jeg synes det smager overraskende godt, som en slags muffin :-)
ÆRTESUPPE:
  • 1 løg
  • 1 salathoved 
  • Lidt olie
  • 400 g friske eller frosne ærter
  • En stor håndfuld frisk spinat
  • En del frisk basilikum
  • 1 liter grønsagsbouillon
  • friskkværnet peber
  • 2½ tsk groft salt
  • 1 dl cremefraiche 6% blandet op med en skefuld majs stivelse
  • Parmaskinke

Pil løget og hak det groft. Skyl salaten og skær den groft ud. Smelt olien i en suppegryde og svits løget til det er klart og gyldent. Tilsæt ærter, salat, basilikum og spinat og bland det med løgne i 5 minutter ved lav varme. Tilsæt bouillon og lad suppen koge stille 10 minutter. Blend den helt fint og tilsæt den oprørte cremefraise. Lad suppen koge stille i 3 minutter. Smag til med salt og peber. Steg til sidst lidt parmaskinke til pynt.

POTTE-BRØD:

25 g gær
4dl kærnemæl
2 spsk olie
½ tsk salt
9 dl fuldkornshvedemel
1 spsk kærnemælk til pensling
Lidt fuldkornshvedemel til drys
Græskarkerner


Jeg fulgte en opskrift der var til 12 urtepotter (!!) men mit blev kun til 4, jeg tror også jeg tog for lidt gær, men regn med ca. 6. Læg bagepapir i dem og tænd ovnen på 225 grader. Smuldr gæren i en skål. Hæld kærnemælken i en gryde og lun den. Hæld kærnemælken i skålen og rør gæren godt ud. Kom olie og salt i skålen og rør rundt. Kom fuldkornshvedemelet i skålen, lidt at gangen, rør igen ;-).  Ælt dejen godt, og ælt den færdig på bordet. Rul dejen til en pølse og del den i 6 stykker. Læg en "bolle" i hver urtepotte og læg en plasticpose over pottebrødene, hvor de skal hæve i 15 minutter. Pensl pottebrødene med kærnemælk og drys med fuldkornshvedemel og græskarkerner. Bag brødene midt i ovnen i 12 - 15 minutter.
Bisous Chris!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar