05 juni 2011

SOUPE AUX CHAMPIGNONS // SVAMPESUPPE


Yes som Jose skrev, er vi hjemme igen. Turen var intet mindre end fantastisk!!
For virkelig lang tid siden lavede jeg den her suppe, den var dejlig cremet, det er sådan jeg bedst kan lide supper, så here it comes

Brune svampe 250 g
150 g brune champignoner
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
20 g smør
1 tsk. paprika
1 kvist frisk timian
2½ dl tør hvidvin eller rosé
1 dl hk. fl. tomater

2 stilke persille
6 dl hønsebouillon
1 dl cremefraiche
2 tsk. majsstivelse
salt og friskkværnet peber

2 spsk. hakket persille
TILBEHØR:
Ristet rugbrød
Rucola
Cherrytomater
Rød pesto (den fra Løgismose er the shit)

Rens svampene (brug så lidt vand som muligt), og skær dem i skiver eller mindre stykker. Gør de øvrige ting klar. Svits først løg og hvidløg i smørret, uden at de tager farve. Kom svampene ved, rør til de falder sammen. Drys paprika og timian
 over og rør godt. Hæld vinen over, og lad det koge i et par minutter. Kom tomater, persillestilke og bouillon ved, og bring det hele i kog. Lad suppen simre under låg i ½ time.
Fisk persillen og timianen op. Rør cremefraiche og majsstivelse godt sammen (uden at det klumper), og kom det i suppen. Lad det koge igennem i 5 minutter. Smag til med salt
 og peber. Vend hakket persille i lige før servering. Servér sprøde stykker rugbrødbrød med pesto, tomater og rucola til.

Bisous Chris!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar