07 august 2011

PAIN AUW OLIVES AVEC UNE TREMPETTE AUX NOIX // OLIVER FLUTE MED VALNØDDE DIP




OLIVEN FLUTE :
300 g Tipo00 (det er italiensk mel, som kan købes de fleste steder)
300 g durummel
200 g spelt -eller andet groft mel
150 g hakkede sorte spanske oliven på glas
20 g gær
5 dl lunkent vand
2 spsk olie
2 tsk salt

Hak de sorte oliven og bland dem med gær og vand. De resterende ingredienser blandes i, men hold dog lidt igen med melet. Ælt dejen til den slipper skålens kant og lad den hvile i en lille time. Del den i 3 og i stedet for at ælte dejen så sno den til lange flute. Lad flutene efterhæve og stil dem derefter i en brandvarm ovn (250 grader) i ca. 10-15 min.

Et lille tip til hvordan du kan gøre flutene sprøde. Når ovnen er ved at varme op sprøjter du ind i den med en forstøver for at få den dampende effekt der gør brødet sprødt. Hvis ikke det virker så bager du brødet normalt og så lige inden du skal servere sætter du det i en ovn med grill effekt. 


VALNØDDE DIP:
2 dl valnødder
2 dl koriander
2 dl mynte
1 Jalapeno
½ tsk salt
1 spsk æbleeddike
2-3 spsk oliven olie
Et skvæt honning

Bland alle ingredienser i en foodprocessor og smag til med salt og honning.

Det smager forrygende sammen med brødet!

Bisous Jose

Ingen kommentarer:

Send en kommentar