Oliventræer er noget af det flotteste, så jeg udnyttede lige chancen til at tage nogle billeder af dem her i Frankrig, hvor de jo næsten er til at finde over alt. Jeg synes det er så sjovt at tænke på hvordan man i sin tid har fundet ud af at spise forskellige ting, som foreksempel oliven. Fordi de friske olivenfrugter er så bitre lægger man dem i en opløsning med kaustisk soda i 6-8 timer for at trække den bitre smag ud, derefter skylles de rene og skal ligge i saltlage i 1-2 måneder, helt optimalt op til 6 måneder, og temperaturen må ikke overskride 30 grader. Derefter transporteres de til fabrikkerne hvor der kan gå op til et år før den videre forarbejdning begynder. Hold da op siger jeg bare. Men de smager godt de små frugter, enten som snack, i salater eller som tapenade. Jeg fandt en opskrift på en super lækker tapenade på Christina Claras blog, der lyder så ledes:
300 g oliven uden sten
3 spsk kapers
1 fed hvidløg
1 3/4 dl olivenolie
1 spsk dijonsennep
1 spsk persille
Det hele blandes sammen til en grov tapenade, smag til med ekstra citron.
Bisous Chris
Kilde til oliven forarbejdningen
04 august 2011
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Super cool blog!
SvarSletJeg er helt klart blevet fast læser :-)
http://nadialynghusfrandsen.blogspot.com/
Tusind tak! Vi kigger da også lige forbi din blog :-)
SvarSlet