Siden jeg så Luises smukke kage med rabarberskum på hendes blog sesamsesam har jeg haft lyst til at give mig i kast med den, og da det i tirsdags var Fars dag var det jo en perfekt anledning. Hendes smukke billeder snød på ingen måde, og kagen var præcis som jeg havde forestillet mig, simpelhen så lækker! Jeg ændrede lidt i opskriften undervejs, men den er stadig meget stærkt inspireret af Luises version, som jeg synes I skal skynde jer at se lige her. Hendes blog er desuden virkelig et besøg værd, smukke billeder, velskrevne tekster og lækre opskrifter!
1 STOR KAGE MED CHEWY HASSELNØDDEBUND OG SOMMERLIGT SKUM
DEJEN
4 pasteuriserede æggehvider
3 dl sukker
145 g kiks (jeg brugte ingefærkiks)
220 g hasselnødder
2 tsk bagepulver
Spred hasselnødderne ud på en bageplade og bag dem i en 175 grader varm ovn i 10 min. Læg dem i et viskestykke og luk om nødderne mens du kører 'posen' rundt i hænderne så nøddernes skal ryger af.
Pisk æggehvidernestive mens sukkeret tilsættes lidt ad gangen. Hak kiks og hasselnødder groft og vend det i bunden sammen med bagepulver med en dejskraber. Læg bagepapir i en 24 cm springform og bag i 30 min. ved 175 grader. Lad kagen køle helt af.
SOMMERSKUM
160 g rabarber
160 g frosne hindbær
1 spsk sukker
2,5 dl piskefløde
2 dl græsk yoghurt
Kog rabarber og hindbær i en gryde med sukkeret til rabarberne er bløde. Blend let med en stavblender, ikke for længe! Lad kompotten køle helt af. Pisk fløden let og vend med forsigtig hånd den græske yoghurt i med en dejskraber.
Anret kagen på et fint fad eller tallerken og smør et godt lag sommerskum på. Dette skal gøres lige inden servering for at bunden holder sig chewy og lækker. Pynt med friske bær og splinter af god hvid chokolade.
BISOUS CHRIS
Hvilken smuk kage og med sommerskum, stemning og kys! Tak for inspirationen og opskriften til dig og Luise, må heller lige nd og se hendes blog.
SvarSletTusind tak, og ja den var bestemt fyldt med sommerstemning, nøj hvor jeg savner lune aftner og farve til kinderne! Det synes jeg helt sikkert du skal gøre, den er sprængfyldt med dejlig inspiration! :-))
SletChris
Jeg er altid på udkig efter nye måder at bruge rabarber, og den her opskrift lyder da fuldstændig fantastisk!
SvarSletHar lige bagt en cheesecake med rabarber, den glæder jeg mig også til at sætte tænderne i imorgen!
Hej Ida,
SletÅh ja, der er intet bedre end rabarber i alle afskygninger, hvis du har lyst til endnu mere rabarber skal d forbi Luises version hvor skummet udelukkende består af rabarber! Den lyder helt fantastisk den cheesecake, kan godt forstå du glæder dig!
Chris
Ih, Chris, tak for de søde, søde ord! (:
SvarSletHvor er det dejligt, at du er lige så begejstret for kagen, som jeg er! Det lyder utroligt lækkert både med ingefærkiks i bunden og hindbær i skummet (:
God weekend!
Knus,
Luise / Sesam, Sesam
Hej Luise,
SletDet var da så lidt - de er fuldt fortjent! Jeg var meget begejstret kan du tro, og det var mine forældre heldigivs også, tusind tak for en herlig opskrift! Ingefærkiksene var egentlig kun fordi vi ikke havde andre, men det endte heldigvis lykkeligt :-)
Du må også have en skøn weekend,
Chris
For søren en lækker kage. Den minder mig lidt om min mors jordbærlagkage,
SvarSlethvor hun bruger sukkererede jordbær i flødeskummet, som så bliver rødt.:)
Mange tak, Johnnie!
SletNøj den lyder herlig, din mors lagkage! En rigtig sommersag :-)
Chris
Det er en god idé med at komme ingefærkiks i, da ingefær klæder rabarber meget,
Sletog de kan tage meget ingefær. Har i smagt rabarber med Kvan? Kvan er som skabt til
rabarber, da man kan bruge mindre sukker, og den neutraliserer syren.:)
Hvor ser den bare lækker ud, den kage! Tror jeg vil forsøge mig med en skum kun med rabarber - ligesom Sesam Sesam. Billederne er virkelig virkelig flotte i dette indlæg - dejlig stemning!
SvarSletRigtig god weekend til jer begge.
Kh PIL
Hej Pil,
SletTusind tak! Det lyder som en dejlig idé, rabarber er jo noget af det skønneste! Mange mange tak, det varmer gevaldigt! :-)
Også god weekend til dig,
Chris
Mmm, det ser fantastisk skønt og skummet ud ;)
SvarSletDet kan du tro det var, en rigtig sommerkage der ligger godt i maven og hygger sig med grillmaden ;-)
SletGod aften,
Chris
mums mums ! ! Det ser så lækkert ud !
SvarSletJeg håber det er i orden at jeg laver en lille bloganbefaling på min egen blog ??
http://www.welcomeaboardblog.com/2012/06/bloganbefalinger.html
SletHej Julie Emmelie,
SletTusind tak, og sikke en fin anbefaling, det er vi rigtig glade for! :-)
Skøn aften,
Chris
hvor er det en utroligt flot og inspirerende blog i har! jeg er meget imponeret, også af jeres unge alder?!? wow!
SvarSletHej Sally Kamille,
SletTusind tak, hvor er det sødt sagt, det varmer utrolig meget! :-)
Rigtig god aften,
Chris
looks delicious :)
SvarSletThank you, I'm glad to hear! :-)
SletHave a nice evening,
Chris
Den kage ser virkelig lækker ud! Er der nogen speciel grund til at æggehviderne skal være pasteuriserede, når kagen alligevel skal bages ved 175 grader? :-)
SvarSletOg tak for en fantastisk blog, den er en af mine favoritter!
Tusind tak! Nå nej, det er der ikke, jeg synes bare de er lettere at gøre til en god marengs, da man er helt sikker på, at der ikke er kommet lidt af blommen eller andet med. Men hvis man er god til at dele æggeblommer- og hvider fra hinanden så er det bare om at dele løs ;-)
SletOg mange tak, hvor er det skønt at høre!
Rigtig god aften,
Chris
Mums hvor ser det lækkert ud! Kunne lige forestille mig sådan et stykke, i haven på en varm sommerdag. Med er glas citrus danskvand for at opveje det søde og tunge.
SvarSletSuper god blog I har, jeg følger tit med :)
Kh
mariebach.blogspot.com
Hej Marie,
SletDet kan du tro det var! MUMS det lyder herligt med citron danskvand til! Tusind tak, det er dejligt at høre :-)
God aften,
Chris
Jeg lavede denne lækre sag i går da vi havde gæster. Mums den er god og kan virkelig anbefales :)
SvarSletHej Sebrina og Nicolai,
SletSKØNT at høre at I har prøvet kagen af med succes! Håber I får lavet en masse lækkerier med lakrids ;-)
God aften,
Chris
Wow den ser god og sommer-agtig ud!
SvarSletElsker at bage, så måske den skal prøves en dag ;-)
Maderikkedinfjende.bloggersdelight.dk
Hej Britt,
SletTusind tak, det var den heldigvis også! Jeg kan varmt anbefale den, så det er bare at komme i sving :-)
Chris