07 juli 2012

BANANKAGE MED RABARBER OG HVID CHOKOLADE || GÂTEAU DE BANANE ET RHUBARBE

Øv hvor har jeg det dårligt med ikke at have blogget i så lang tid, jeg har virkelig savnet det og jer, men efter vi er gået i gang med det hemmelige projekt, har der ikke været meget tid tilovers. Nå men slut med kedelige undskyldninger, dem kan vi alligevel ikke rigtigt bruge til noget - lad os bage! Hvis I som jeg også har lidt rabarber stående tilbage i haven, så er denne kage et virkelig fint bud på, hvad de kan bruges til! Kombinationen af banan og rabarber lød lidt speciel i mine øre, men det viste sig at være helt fantastisk, da bananens sødme vejer op for rabarbernes syrlighed uden at ødelægge den fantastiske smag af de røde stængler og så gør banarnerne også kagen helt fantastisk svampet - NAM. Opskriften stammer fra et Isabellas blad, men jeg har tilsat hvid chokolade på toppen og et godt skud ekstra rabarber!
2 MELLEMSTORE BANANKAGER MED RABARBER OG HVID CHOKOLADE
4 bananer
150 g blødt smør
200 g sukker
100 g brun farin
3 æg
1 dl ymer
265 g hvedemel
2 tsk natron
500 g rabarber
25 g hvid chokolade

Mos bananerne med en gaffel. Pisk smør og sukker og brun farin luftigt. Rør æggene i 1 ad gangen og tilsæt de moste bananer og ymer. Rør det godt sammen. Bland mel og natron sammen og sigt det i dejen. Vend forsigtigt med en dejskraber. Smør et stort eller to mindre fade eller beklæd det/dem med bagepapir. Vask rabarberne og skær enderne til så de passer i fadet. Fordel rabarberne ud over din(e) kage(r) så de fylder hele overfalden. Hak chokoladen groft og drys. Bag i ovnen ved 175 grader i 40-50 min. Server med flødeskum, yoghurt eller vaniljeis. Ligesom alle andre kager der indeholde banan er den ligeså skøn den følgende dag.. og dagen efter..og.. hvis den altså holder så længe, for den er virkelig skøn!

BISOUS
CHRIS

11 kommentarer:

 1. Nu bliver jeg jo helt ærgelig over, at jeg ikke har en have med rabarber :-(
  Og hey! Pissenice billeder du! Hvilket kamera bruger du?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dagmar,
   Så er det godt at der ikke er langt til den nærmeste pusher ;-) Og hvis de ikke længere fås er der altid de frosne, selvom det ikke er helt det samme.
   Tusind tak, hvor er du sød, jeg bruger et Canon EOS 60d, som jeg er rigtig glad for :-)

   God aften,
   Chris

   Slet
  2. Haha nej. Sender min søster ned i en Netto eller noget når vi er hjemme igen.
   - *^#%&! Mit drømmekamera, hvor du heldig man!

   Slet
 2. Det lyder altså supergodt! Jeg er ret forelsket i den svampede banankage OG i rabarberens syrlige smag; altså er det den perfekte kombination, du disker op med her, hvis du spørger mig (:
  Smukke billeder (:

  Knus,
  Luise

  http://sesamsesam.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Luise,
   Tusind tak, lige præcis, jeg er også vild med begge dele, og de spillede heldigvis perfekt sammen! Og mange tak og i lige måde! :-)

   Rigtig god aften,
   Chris

   Slet
 3. Fantastisk opskrift :-) Meget speciel, og også lidt alternativ!

  Kan også anbefale de lækre opskrifter de har på banankager hos http://www.banankage.info til en anden gang :-)

  Fed blog forresten

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er nemlig lidt speciel, men det er virkelig skønt hvad bananerne gør, jeg ved ikke noget bedre end en svampet kagebund! :-)
   Tusind tak for linket, det vil jeg helt sikkert tjekke ud, vildt at der er blevet lavet en hel side omkring det, det er jo skønt!

   Chris

   Slet
 4. Sikke en fin banankage. Den skal vi helt sikkert have prøvet!

  Vi arbejdede forleden også med en banankage, som vi skar igennem og lagde sammen med en mørk chokoladeganache, som den siden hen også blev overtrukket med.
  Det kan også anbefales:)

  Meget fin blog, i øvrigt. Virkelig flotte æstetiske billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria,
   Mange tak, det er jeg glad for at du synes, den kan i hvert fald klart anbefales! Hold da helt op den lyder forrygende den banankage, du må meget gerne dele opskriften hvis du har lyst! Bliver helt lækkersulten og nysgerrig ;-)

   Tusind tak, det er vi virkelig glade for at høre,
   Chris

   Slet
 5. Hej Chris!
  Lækker opskrift, skal helt klart bruges! Har bare ét spørgsmål; bruger man varmluftsovn eller almindelig ovn til denne opskrift?
  Hilsen Charlotte(:

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte,
   Mange tak! Jeg bruger næsten altid varmluft, og det har jeg også gjort i denne opskrift. Men jeg må indrømme, at jeg har det præcis som dig, hvis jeg finder en opskrift i et blad, på en blog osv. :-)

   Hilsen,
   Chris

   Slet