09 juli 2012

VERDENS LETTESTE KOLDSKÅLIS || CRÈME GLACÉEJeg havde gået et stykke tid med tanken om en koldskålsis lavet på, ja koldskål, men jeg havde egentlig slået tanken ud af hovedet, da det lød lidt for let og godt, til at kunne lade sig gøre, men i dag skulle det altså være, og NØJ hvor var det godt, perfekt cremet konsistens og virkelig lækker smag af koldskål. Jeg serverede den med lidt sirup og danske jordbær, det var virkelig en lille tur i himlen! Når man laver desserter, eller bare mad generelt, på så få ingredienser, er det vigtigt at bruge det allerbedste man kan finde, jeg brugte en koldskål fra Løgismose med hyldeblomst og vanilje, som smager super skønt, man kan altid tilføje ekstra vanilje eller revet citronskal, hvis man synes, isen trænger. Jeg har lavet den på ismaskine, og er ikke helt sikker på hvordan resultatet bliver uden, men hvis du prøver må du meget gerne melde tilbage! Jeg er sikker på, at det bliver en favorit gennem hele sommeren, for der går vitterlig ikke længere end 30 minutter fra idé til færdig is!
EN LITER SKØN KOLDSKÅLIS
1 liter rigtig god koldskål (fx Løgismoses)
Evt. vanilje og revet citron til at smage til

TIL SERVERING
Lidt sirup eller honning
Godt med friske, danske jordbær
Hæld koldskålen på din ismaskine og lad den køre i 30 minutter til du har en skøn og cremet konsistens, hvis du vil have den mere fast kan du smide den en tur i fryseren. Server i fine glas med sirup/honning og skivede jordbær, velbekomme!

BISOUS CHRIS

13 kommentarer:

 1. Ja, jeg troede ikke at det kunne blive nemmere end kondenseret mælk og fløde, men hoppede også ud i koldskålseventyret, efter et mislykket græsk yoghurt, var ikke tilfreds med smagen og havde ikke andre mælkeprodukter end koldskål tilbage. Og du har ret, det er fantastisk. Ha en super god dag og start på ugen

  SvarSlet
  Svar
  1. Har lavet præcis den samme som dig med den græske yoghurt, den er ikke så god! Ja det er virkelig skønt! :-)

   Rigtig god dag,
   Chris

   Slet
 2. Det lyder lækkert. ALMANAK har en yoghurt-is med granatæble, som også er skøn, og det er jo mager is.Den kan man lave uden ismaskine.:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Johnnie,
   Årh den lyder virkelig lækker, den må jeg prøve at kigge på når jeg kommer hjem, tak for tippet! :-)

   Chris

   Slet
 3. Åh, det skal jeg pørve at lave ASAP. Overvejer at piske noget æggeblomme med for at gøre den mere luftig - ved ikke om det er en god eller dårlig ide, hehe :) Men jeg vil da lige give besked herinde når jeg har gjort forsøget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Michelle,
   Det lyder rigtig spændende, glæder mig til at høre om hvordan det gik ;-)

   Rigtig god dag,
   Chris

   Slet
 4. Årh hvor er dine billeder bare appetitlige. Får virkelig lyst til koldskålis nu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Ditte! Det er jeg virkelig glad for at høre! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 5. Normalt er jeg ikke til koldskål, men dette må uden tvivl prøves! :-)

  Kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne,
   Den smager ganske vidst af koldskål, men jeg vil faktisk tro at det er en is alle kan lide, den er meget mild i smagen og får den herligste konsistens :-)

   Rigtig god dag,
   Chris

   Slet
 6. Jamen, nu bliver jeg jo nødt til at få mig en ismaskine! Nemmere og sundere bliver det næsten ikke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahah, lige præcis! Jeg kan i hver fald virkelig anbefale dig at anskaffe en, man kan simpelthen lave så mange varianter og de er klar på ingen tid!:-)

   Chris

   Slet
 7. Hvor lyder det bare nemt, og hvor ser det godt ud! Det skal helt klart afprøves! Hvor er den fine is-skål/bæger/holder fra? :)

  SvarSlet