18 august 2012

MON MET FAVORI || MIN LIVRET - SYRLIG OG STÆRK ÆBLESALSA OG LAKS

Jose og jeg snakkede engang om, hvad vi ville kunne spise i al evighed uden at blive trætte af det. Jeg nåede frem til dette. Syrlig og stærk æblesalsa, lækker laks og godt brød. Nogle gange er det simple altså bare det bedste, og sådan er det uden tvivl med denne ret, der fungerer perfekt som en forret når du har gæster på besøg. Opskriften stammer fra kogebogen "Krudtugler og Kanelsnegle".
FORRET MED STÆRK OG SYRLIG ÆBLESALSA, LAKS OG GODT BRØD
ca. 400 g røget laksDild
ÆBLESALSA
Olivenolie
Salt og peber
2-3 syrlige æbler
1 dl rapsolie
2 spsk æblecidereddike
1 spsk revet frisk peberrod
2 spsk kapers med 1 spsk lage
2 spsk frisk finthakket dild
½ dl finthakket rødløg

Skær æblet i små tern. Bland herefter æblet med rapsolie, æblecidereddike, peberrod, kapers, kaperslage, dild og rødløg. Smag til med salt og peber. Server med et godt, lunt brød og laks.

HAR I OGSÅ EN LIVRET? HVIS JA, HVILKEN?

Bisous Chris

4 kommentarer:

  1. Flæskesteg med brunede kartofler, syltet rødkål og brun sovs. Mmm...

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh ja, en rigtig klassiker, det er også altid godt! Jeg får det kun én gang om året, juleaften, og måske er det det der gør den retten så speciel :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  2. Ser meget lækkert ud! Er det røget laks?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anna,
      Mange tak! Ja, det er røget laks, men et bestemt stykke der hedder Filet Royal, som vidst skulle være den 'fine' del af laksen. Det burde være til at skaffe i fx. Føtex :-)

      Bisous,
      Chris

      Slet