12 september 2012

CROQUETTES DE POULET AUX CITRON ET THYM || KYLLINGEDELLER MED CITRON OG TIMIAN

I går lavede jeg disse kyllingefrikadeller hvor smagen af den revede citronskal og citrontimianen virkelig kommer til sin ret. De smager fantastisk når de lige kommer af panden og er ganske varme og sprøde, men de er altså ligeså gode næste dag i madpakken - længe leve rester, det er altså vigtigt at slå et slag for! Jeg serverede dem med spicy grønne bønner som jeg lægger på bloggen i løbet af ugen og bagte gulerødder. Et rigtig efterårsmåltid der mætter, luner og glæder.
KYLLINGEDELLER MED REVET CITRON OG CITRONTIMIAN
500 g hakket kyllingkød
1 æg
1 lille dl finvalsede havregryn
2 dl grøntsagsbouillonvand 

1 løg
1 fed stort hvidløg
1 øko citron
1 håndfuld citrontimian (normal timian kan også bruges)
Rør hakket kyllingkød, æg, havregryn og  grøntsagsbouillonvand sammen til massen er lind. Hak løget mellemfint og hvidløget fint og tilsæt det. Riv skallen af citronen og tag bladene af timianstænglerne. Bland det hele godt sammen og steg dellerne på en varm pande i olie til de er gyldne og sprøde. Server med gode salater, brød eller nogle ovnbagte kartofler.

BISOUS CHRIS

10 kommentarer:

  1. Hold nu op, hvor ser det lækkert ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, Dagmar! Det er jeg glad for at du synes, de smagte også super godt! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  2. Det er dejligt med kyllingedeller. Jeg laver nogen med Nigella-frø, eller
    "Jomfru i det grønne", som de også hedder, og dem kan man også komme tørret
    ramsløg og f.eks. soltørret tomat i. Vær lidt rundhåndet med frøene. Jeg
    lavede nogen igår med lakridspulver og chili, og de var ikke tossede. Man
    kan også bruge kalkun.:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder godt nok lækkert alt sammen, og dejlig nordisk! Tak for de gode tips! Det lyder virkelig spændende med lakrids, nam! :-)

      Chris

      Slet
    2. Nigella-frø og soltørrede tomater er fra mellemøsten og middelhavsområdet, og de bruger også ramsløg i syden, så nordiske vil jeg ikke kalde dem. Man kan købe ramsløg
      på deres markeder, li´som vi kan i nogle butikker, men hvorfor købe dem, hvis man har fundet et sted med dem? Jeg glæder mig allerede til februar(hvis vinteren er lidt mild), for så kan man høste små skud, men man skal ned og kigge efter dem.;D

      Slet
    3. Det har du nok ret i, men jeg synes alligevel kombinationen af de forskellige ingredienser giver noget med lidt nordisk over sig, det kan godt være at det bare er mig ;-)

      God weekend,
      Chris

      Slet
  3. Hvor ser det godt ud. Elsker timian og citron, så må hellere forsøge mig med at lave en omgang (:

    - Kit

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Kit! Det kan du roligt gøre, de smager super skønt! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  4. Vi lavede dem her i forgårs, og nej, hvor smager de dog vidunderligt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ej hvor dejligt at høre Dagmar, sådan en kommentar gør mig så GLAD! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet