16 september 2012

NEW YORK // NEW YORK

PART ONE


Jeg har haft 6 skønne dage i New York i selskab med min mor og far. Det er 6 dage som jeg ikke vil glemme lige foreløbig! Vi har gået, grinet (grædt har vi dog ikke), shoppet, spist og nydt hinandens selskab. 

Jeg vil kun blogge om maden vi spiste, da der er en hel del at vise og fortælle om bare det. Men hvis nogle af jer har nogle andre spørgsmål, så er I mere end velkomne til at kontakte mig eller smide en kommentar ;-) 


Vi landede sent den første dag, så efter en lang og sej tur, var vi ikke til det store. Det blev derfor til en gang gode pommes frites. Det var blandet sweet potatoes og almindelige, som blev serveret i en fin serviet, mmm.

Morgenefter spiste vi lækker, lækker morgenmad på Le Pain de Quotidien. Det er oprindeligt et fransk bageri, men der er mange new yorkere der udnytter stedets to go salater og kaffer - det kan også anbefales!!

Vi bestilte bla. en skål med frisk frugt, bær og mynte.


Og en skål dejlig varm "oatmeal". Jeg troede at jeg ville få en helt almindelig portion havregrød, men havregrød i USA er åbenbart knækkede hvedekerner, med mælk. Det får en vildt god konsistent og er generelt bare lækkert. Faktisk så lækkert at vi blev nød til at købe en pakke med hjem, så vi kan afprøve det ;-).

Derudover måtte vi også smage deres lækre müslibrød med hasselnødder og rosiner. Det skal jeg helt sikkert også prøve at lave på et tidspunkt, måske en af de blæsende efterårsdage vi går i møde! En skål yoghurt med friske bær blev det også til.

Indtil videre lyder det jo som et morgenmåltid man sagtens selv kan lave på nul komma fem - men det spændende ved denne her café er at de har lavet deres egne 'chocolat spreads', syltetøjer og kompoter som man frit kan tage af. Det er altså bare lækkert! Der var flere favoritter og dejlig mange forskellige at vælge i mellem - faktisk så mange at man næsten ikke kunne nå at smage alle sammen! Min favorit var helt klart; Speculoos! Har i nogensinde hørt om den? Det smager af Bastogne kiks, med en dejlig smag af kanel. Jeg advarer på forhånd; man bliver nemt afhængig af den!

Noir - Brunette - Noisella - Blondi 

Le Pain de Quotidien er helt sikkert et besøg værd! Fortsættelse følger....


Bisous Jose

12 kommentarer:

 1. Århh, NYC, suk :-) Den by er bare så fantastisk, på alle måder. Glæder mig til at læse mere - og sikke en fantastisk bil....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja! NYC er bare så fantastisk på alle mulige måder! Ja den er så kær - måtte bare have et billede! ;-)

   Venligst,
   Jose

   Slet
 2. Er du vild med speculoos, så må en tur til Belgien/Bruxelles være dit næste rejsemål.Jeg har boet i Bruxelles i et år og oplevede, at de har det over det hele der og bruger det i alt! Det er oprindeligt en småkage (lidt à la Bastogne, som du skriver), som serveres på cafeerne til kaffen - og den bliver også brugt flittigt i fx cheesecake og tiramisu. Hylderne med speculoos-spreads i supermarkederne fylder mere end nutella-hylderne, så vilde er de med det.
  Bedste hilsner
  Irene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja! Min mor og jeg var så vilde med det, så jeg gik hjem og lavede lidt research og så kunne jeg ikke undgå at se at det kom fra Belgien. Der må jeg hen når lageret er brugt op ;-) haha.

   Jeg er i øvrigt også stødt på det i Frankrig!

   Bisous Jose

   Slet
 3. det er så lækkert du gør det her!
  Jeg skal til new york med min mor i efterårsferien, og sådan en guide her er lige hvad jeg har brug for! 10000 tak! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor er jeg glad for at høre det! Håber i får en helt fantastisk tur, med en masse gode oplevelser. Du er velkommen til at smide en kommentar når du er hjemme igen, med hvad du synes om det osv. ;-)

   Venligst,
   Jose

   Slet
 4. Det lyder bare så lækkert :-)
  Glæder mig allerede til at høre mere.

  SvarSlet
 5. Jeg skal også til New York, og hvis der er nogle andre (ikke mad) steder, som du synes man skal se, må du også meget gerne fortælle om dem. Om ikke andet så bare her i kommentarer!
  Men nu ved jeg i hvert fald hvor jeg skal spise, for det ser jo bare så lækkert ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor lækkert - det kan du altså godt glæde dig til ;-)

   En ting som i hvert i fald også er et besøg hver er "The view" i Meatpacking District. Det er én lang "bro/rampe" med smukke grønne planter, lænestole og flotte gadelamper. Ikke nok med det der er der en udsigt med hele New York's skyline - wow!
   Hvis du er til shopping og trendy caféer så er Soho et godt sted at tage hen! Og når du nu er der kan du tage til East Village, hvor du bla. andet kan se alle de seje New Yorker kvinder, mens du får en latte på en af deres trendy coffeehouses! ;-)

   Det er jo egentlig primært morgenmad og frokost jeg har blogget om, men jeg er sikker på at det ikke er svært at finde en god restaurant i nogle af de byer jeg har nævnt ovenover(især meatpacking district!)

   Håber det kunne bruges ;-)

   Bisous Jose

   Slet
 6. Hvordan mixer du dine billeder sammen? Kan simpelthen ikke finde et ordentligt program til dette :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christine,
   Jeg bruger photoscape, det er gratis og kan downloades frit.
   Håber det var hjælp nok

   /Jose

   Slet