07 september 2012

SOUPE 'JE SUIS MALADE' || JEG-ER-SYG TOMATSUPPE

Mange tak for jeres søde respons på vores indlæg omkring kogebogen, det betyder simpelthen så meget! Jeg er gået hen og blevet syg, så jeg så mit snit til at lave lidt god og varmende mad. Og til det formål må en god portion krydret tomatsuppe være ideel! Den er stærkt inspireret af denne suppe fra Valdemarsro, og den smager præcist så godt som jeg havde forestillet mig, uendeligt cremet på grund af Mascarponen og med en fantastisk krydret smag fra tomaterne, som trænger igennem til selv mine noget svækkede smagsløg.
'JEG-ER-SYG' TOMATSUPPE TIL 1-2 PERSONER
½ løg
½ porre
1 fed hvidløg
1/4 rød chili
Kviste af timian
2 gulerødder
2 spsk tomatpuré
1 dåse flåede tomater
4 dl grøntsagsbouillon
1 stor spsk mascarpone
Salt og peber

Svits løg, porre, hvidløg, tomatpure, timain og chili i olivenolie. Når løgene er bløde tilsættes gulerødderne. Lad dem simre i gryden i en par minutter. Tilsæt de flåede tomater og bouillonenvandet. Lad det simre i 20 min. Blend med en stavblender til konsistensen er lind. Tilsæt mascarpone og nyd lun med lidt godt brød til.


BISOUS CHRIS


8 kommentarer:

  1. Den skal helt klart prøves, når det bliver rigtig efterårs koldt! Rigtig lækre billeder som altid.

    /C

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Cecilie,
      Den kan i hvert fald klart anbefales, jeg har det allerede bedre ;-) Tusind tak!

      God weekend,
      Chris

      Slet
  2. Svar
    1. Haha, ja jeg er :-(

      God weekend,
      Chris

      Slet
  3. Rigtig god bedring!
    Det er dejligt at høre at suppen smagte dig, den er et ret stort efterårs- og vinter hit hos hele familien herhjemme :)

    Kh Ann-Christine

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ann-Christine,
      Det gjorde den bestemt, den var virkelig lækker! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  4. Hej Chris
    Hvornår kommer du tomatpure og timian i?
    Hilsen Nanna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Nanna, det må du undskylde, det har jeg helt glemt - fejlen er straks rettet! Jeg tilsætter det sammen med porre, løg, hvidløg og chili :-)

      Knus,
      Chris

      Slet