08 oktober 2012

TARTE MERINGUEE A LA CREME DE FRAMBOISE // MARENGSLAGKAGE MED HINDBÆR CREME


Hej med jer!

Lige siden vi fik tilsendt denne lækre gave; Meyers Kager har vi haft lyst til at afprøve, ja faktisk næsten dem alle sammen, men især marengslagkagen. Den er oprindeligt med stikkelsbær, men da stikkelsbærene var svære at få fat i, måtte vi ty til de frosne hindbær. Den blev dog ikke dårligere af den grund for rub og stub blev spist.

BUNDE:
70 g blødt smør
70 g sukker
4 æggeblommer
100 g hvedemel
2 1/2 tsk. bagepulver
4 spsk mælk
Forvarm ovnen til 180 grader ved varmluft. Beklæd to springforme  med bagepapir.
Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt æggeblommerne, en af gangen, så de bliver godt indarbejdet i smørret. Sigt hvedemel og bagepulver sammen i en skål, og vend melet i dejen skiftevis med mælken. Fordel dejen i de klargjorte springforme, og glat dejen ud med bagsiden af en spiseske. 


MARENGSTOP:
4 æggehvider
160 g sukker
1 håndfuld mandelflager
Lav nu marengstoppen. Pisk æggehviderne stive med 80 g sukker - start med at piske hviderne lidt, inden du hælder sukkeret i. Vend de resterende 80 g sukker i marengsmassen med en gummidejskraber. 
Fordel marengsmassen ovenpå de to bunde, og drys mandelflager på toppen. 
Bag bundene i ca. 25 min. indtil de er gennembagte og gyldne. Tag bundene ud og lad dem stå lidt i formene, før de tages ud og køles af på en rist.


KOMPOT:
750 g hindbær
2 dl vand
75 g sukker
2 spsk majstivelse
lidt vand
Kog hindbær, vand og sukker sammen. Bland vand og majstivelse sammen og hæld i en tynd stråle, og under omrøring, ned i kompotten. Lad den køle helt af til den skal bruges igen(VIGTIGT)


FYLD: 
1/2 l piskefløde
2 spsk flormelis
korn af 1/2 vaniljestang
kold hindbær kompot, efter smag
Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn til blødt skum. Vend forsigtigt hindbærkompotten i, så blandingen ikke er for ensartet.

Saml de forskellige lag, ved at ligge smække noget hindbærcréme i mellem de to bunde.
Stil den evt. i køleskabet inden servering.



Bisous Jose et Chris 

8 kommentarer:

  1. Hold da op, hvor ser den lækker ud - man får næsten helt lyst til at holde ekstraordinær fødselsdag bare for at afprøve den!

    SvarSlet
    Svar
    1. Den smager så godt som den ser ud!! Så se du bare at få inviteret en håndfuld venner eller familie over ;-)

      Bisous Jose

      Slet
  2. Det ser jo bare for lækkert ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Dagmar, den smagte også lækkert! ;)

      Slet
  3. Det ser ud til at være den perfekte forkælelse til søsters fødselsdag i weekenden, men jeg tror ikke helt jeg har forstået sammensætningen af kagen???

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvordan ligger lagene fordelt?

      Slet
    2. Vi har da også glemt at skrive den ind! Det beklager vi.
      Det skal der lige rettes op på ;-)

      Bisous Jose et Chris

      Slet
  4. Wow, en vild blog i har. Synes det er vildt imponerende, og inspirende det i har gang i. Virkelig flot, er nu blevet fast læser.

    http://camillesoegaardblog.blogspot.dk/

    SvarSlet