16 november 2012

BRIOCHES A LA CANNELLE || KARDEMUMMABULLAR


Kardemummabullar er en af mine absolutte yndlingskager, med deres karameliserede bund og krydrede smag er de fantastiske på en kold efterårsdag med en kop te eller kaffe. Opskriften er Meyers men jeg har valgt at fylde dem med lækre varme krydderier i form af kardemomme, kanel og ingefær i stedet for blåbærsirup. Og så har jeg også tilføjet syltet ingefær og brun farin for et anderledes kvist. Måske et weekendsprojekt?

8 STORE, VELSMAGENDE OG VELDUFTENDE KARDEMUMMEBULLAR
2½ dl kold mælk
25 g gær
1 æg
500 g hvedemel
75 g sukker
2 tsk salt
6 g stødt kardemomme (gerne friskstødt, det smager af så meget mere)
75 g smør

Hæld den kolde mælk i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen til den er helt glat og smidig, det tager ca. 20 min. brug eventuelt en håndmixer med dejkroge eller en køkkenmaskine hvis du er så heldig at have sådan en. Skær smørret i terninger og bland det i dejen. Ælt i yderligere 20 min. (den lange æltetid gør noget rigtig godt for kagerne, men jeg snød nu lidt undervejs). Lad herefter dejen hvile i 1½ time med et klæde over.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en rektangel.
60 g smør
60 g marcipan
25 g rørsukker
25 g brun farin
1 tsk friskstødt kardemomme
1 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
5 kugler syltet ingefær

Rør alt bortset fra det syltede ingefær sammen med en håndmixer til remoncen er blød og lækker. Skær det syltede ingefær i mindre stykker og vend det i. Smør remoncen ud på dejpladen og fold en tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel over. Rul dejen ud til en plade på 25x30 cm. Og skær den i 8 strimler. Følg DENNE guide til snoning og formningen af de fine boller. Lad bollerne hæve lunt under et klæde til dobbelt størrelse. Pensel med æg og pynt med rørsukker og friskstødt kardemomme. Bag i en 200 grader varm ovn i 12-14 min. Lad dem køle af på en bagerist.

KNUS CHRIS

12 kommentarer:

  1. They look so good! Thanks for sharing the recipe.

    SvarSlet
    Svar
    1. Thank you, i'm glad you find it useful! :-)

      Chris

      Slet
  2. Må jeg klart prøve en dag!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er jeg glad for at høre, Dagmar! :-)

      Chris

      Slet
  3. hvor ser det lækkert ud! så indbydende billeder.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Linda! Det gør mig så glad med sådan en kommentar! :-)

      Rigtig dejlig søndag,
      Chris

      Slet
  4. Mnnn sådan en omgang krydderboller kunne jeg godt spise. Jeg har ofte bagt de klassiske med kanel, og jeg har sågar lavet en variant med chokoladecreme i, men jeg har aldrig lavet dem med flere slags krydderier i :-)

    *ChokoladeStine

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder herligt og spændende med chokolade i! Jeg kan helt klart anbefale at smutte et par teskefulde kardemomme i dejen næste gang du bager kanelsnegle - det gør virkelig underværker! :-)

      God søndag,
      Chris

      Slet
  5. I tager bare de smukkeste billeder!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, Mathilde! Det er vi glade for, at du synes :-)

      Chris

      Slet
  6. Hvor er de bare vildt flotte altså! Er sikke på at de smagte super godt! :)
    / Laura

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Laura, hvor er du sød! Det kan du tro de gjorde ;-)

      Knus Chris

      Slet