Der havde længe stået en dåse kondeseret mælk i køkkenskabet som blot stod og ventede på at blive brugt, så da Anne endnu engang fristede med sine smukke karemeller, tænkte jeg at det var på tide at få afprøvet dem. De er super lækre og chewy som karameller skal være og så kan man helt selv bestemme hvad de skal smage af. Jeg valgte lakrids og tørrede tranebær og overtrak dem efterfølgende med hvid og mørk chokolade - det var super lækkert! Jeg havde egentlig regnet med at de skulle bruges som en godte til aftenkaffen til juleaften, men jeg kan vidst se på karameldåsen at det ikke bliver til noget... ;-)
LAKRIDSKARAMELLER MED TRANEBÆR OVERTRUKKET AF CHOKOLADE
1 dåse kondeseret mælk, ca 395 g
120 g smør
2 spsk sirup
150 g rørsukker
2 spsk mørk kakao
1 spsk lakridssirup (jeg brugte Johan Bulows)
50 g tørrede tranebær
DERUDOVER
75 g mørk chokolade
75 g hvid chokolade
Frysetørrede hindbær, lakridspulver, hakkede pistacie eller lignende til pynt
Bland alle kondeseret mælk, smør, sirup og rørsukker sammen i en gryde. Lad ingredienserne smelte langsomt sammen. Skru herefter op for varmen og kog under konstant omrøring i ca. 15 min. (jeg kogte mine lidt længere, men pas på med tiden, ellers ender du med fudge). Tilsæt kakao, lakridssirup og de tørrede tranebær. Rør det hele godt sammen og hæld den i en form beklædt med bagepapir. Lad den sætte sig i køleskabet i 4 timer. Skær den herefter ud i ønsket størrelse. Smelt chokoladen over vandbad (hvid og mørk hver for sig) og dyb karamellerne deri. Pynt dem eventuelt og opbevar dem i køleskabet.
JULEKNUS,
Chris
Mums hvor ser det lækkert ud!!! :)
SvarSletTusind tak, Christina! Det smagte også rigtig dejligt :-)
SletJuleknus,
Chris
Dem skal jeg 100 p lave her i weekenden ! Den er sten.
SvarSletFedt du vil lave dem Cecilia! Håber de bliver gode ;-)
SletJuleknus,
Chris
LÆKKERT!
SvarSletKan man evt bruge andet end lakridssiruppen??
Det er nemlig super lækkert! Ja, du kan sagtens bruge lakridspulver i stedet, nok ikke lakridsrodspulver, det smager ikke af så meget :-)
SletJuleknus,
Chris