27 december 2012

GATEAU DE MIEL AUX MASSEPAIN || HONNINGHJERTER MED MARCIPAN OG ÆBLEKOMPOT

I er nok ved at være trætte af indlæg med julegodter, og jeg tror også vi runder julen af med dette brag af et honninghjerte, nemlig luksus versionen med marcipan og æblekompot overtrukket med mørk chokolade. Det eneste de mangler er et glansbillede på toppen, men tilgengæld er de svampede og helt uimodståelige. Det er Meyers opskrift, men jeg har dog skiftet hans cream cheese fyld ud med en tynd skive lækker marcipan og peppet æblekompotten op med vanilje, citron og ingefær. De kræver lidt tålmodighed, fordejen skal nemlig laves en hel måned før, men de er det hele værd! Og så kan du jo gemme opskriften til næste år.
HONNINGHJERTER MED MARCIPAN OG ÆBLEKOMPOT OVERTRUKKET MED MØRK CHOKOLADE -12 SMÅ STK
FORDEJ
125 g honning
125 g hvedemel

Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen et lunt sted, fx i et køkkenskab i minimun 1 måned.
HONNINGKAGEDEJ
2,5 g potaske
1 æggeblomme
250 g fordej
2 g stødt kanel
2 g stødt ingefær
2 g stødt nellike
2,5 g hjortetaksalt 

DERUDOVER
75 g god marcipan
½ glas god æblekompot - gerne hjemmelavet
150 g god mørk chokolade
½ glas god æblekompot - gerne hjemmelavet
Kom æggeblommen i en skål og rør potasken ud i den. Sørg for at der ikke er klumper. Rør fordejen i æggeblommen. Tilsæt kanel, ingefær, nellike og hjortetaksalt. Ælt dejen godt sammen i ca. 6-8 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul den tyndt ud, ca ½-1 cm tyk. Smør et stykke bagepapir med smagsneutralolie og drys med mel. Flyt dejen over på bagepapiret og bag dem ved 180 grader i ca. 7 min. - hold øje, måske skal de have lidt længere eller kortere tid. Stik 24 hjerter ud i dejen med en udstikker. Lad dem køle af. Smør 12 af hjerterne med et tynd lag æblekompot. Rul marcipanen tyndt ud på et bord drysset med lidt flormelis og stik 12 hjerter ud i samme størrelse som honninghjerterne. Læg et marcipanhjerte på hver af de smurte honningbunde. Smør nu et godt lag æblekompot og slut af med endnu et honninghjerte på toppen, som en sandwich. Smelt chokoladen over vandbad og pensel de små honninghjertesandwich. Opbevar dem i en dåse i køleskabet.


BISOUS
Chris

6 kommentarer:

 1. Mmm det ser godt ud! Mener da også, at Meyer foreslår et fyld af æble? Det lyder i hvert fald som en lækker kombi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Ida! Ja det har han også, mente bare at jeg havde peppet hans idé med kompotten op med citron, vanilje og ingefær, jeg fik nok formuleret mig lidt dumt ;-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 2. -Hvilket kamera bruger du, søde Chris? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bruger et canon 60d som jeg er rigtig glad for! :-)

   Knus, Chris

   Slet