Det har altid været min stor drøm at lave min helt egen lemoncurd. Og for noget tid siden blev min drøm til virkelighed. Både for min egen skyld, men i særdeleshed også for min mors, da hun er stor fan af lemoncurd. Det var faktisk Valdemarsro, der mindede mig om det da jeg forleden eftermiddag sad og surfede lidt rundt stødte jeg på den.
En skøn og overskuelig opskrift på en helt simpel lemoncurd. Jeg tilføjede lidt passionfrugt, mest for udseendets skyld, men også for at give det et lille tvist.... Et knapt så genialt tvist, da passionfrugter er rigtige syrlige og lemoncurd 10x syrligere.. Måske skulle det nok have været noget mere sødt, som hvid chokolade f.eks.
Men så ved jeg det til næste gang!
Men her er den med eller uden passionfrugt, det er op til dig og din indre "syrlige" tand.
Giver 1 stort glas
LEMONCURD:
4 økoligiske citron, saft fra 4 og skal af 2
3 æg
Men her er den med eller uden passionfrugt, det er op til dig og din indre "syrlige" tand.
Giver 1 stort glas
LEMONCURD:
4 økoligiske citron, saft fra 4 og skal af 2
3 æg
170 g sukker
70 g smør i tynde skiver
(2 passionfrugter)
Citronsaft, æg og sukker piskes sammen i en gryde ved middelvarme, det må ikke koge. Pisk i et par minutter. Smør og citronskal tilsættes. Fortsæt med at piske indtil det begynder at tykne i konsistensen. Når den er blevet tyk, eller i hvert i fald har den ønskede konsistens. Hældes den på rene og skoldede glas. Og hvis man er til det lidt ekstra sure, kan man vende passionsfrugt i lige inden det kommes på glas.
Det holder sig friskt og lækkert i en god uges tid. Og så smager det fantastisk på brød, muffins eller bare de fleste søde bagværker faktisk.
Citronsaft, æg og sukker piskes sammen i en gryde ved middelvarme, det må ikke koge. Pisk i et par minutter. Smør og citronskal tilsættes. Fortsæt med at piske indtil det begynder at tykne i konsistensen. Når den er blevet tyk, eller i hvert i fald har den ønskede konsistens. Hældes den på rene og skoldede glas. Og hvis man er til det lidt ekstra sure, kan man vende passionsfrugt i lige inden det kommes på glas.
Det holder sig friskt og lækkert i en god uges tid. Og så smager det fantastisk på brød, muffins eller bare de fleste søde bagværker faktisk.
Bisous Jose
Ser ellers super godt ud med passionsfrugten og det smager jo godt :)
SvarSletJa det SER godt ud i hvert i fald :) haha...
SletGlædelig Jul!
/Jose
Det ser fantastisk ud, Jose!! :)
SvarSletHav en rigtig god jul!
tak og i ligemåde søde piger!
Sletbisous jose
Hvor ser den god ud! Jeg kan godt forstå at du valgte til passionsfrugt - jeg synes også at den er så pæn. Selvom det måske ikke altid er det smarteste valg ellers :)
SvarSletJa den klæder mange ting, men den var altså lidt unødvendig i lige præcis lemoncurd. Men flot blev den!
SletGod Jul!
/jose
Er det nødvendigt at bruge pasteuriserede æg?
SvarSlet