15 december 2012

TO SLAGS BISCOTTI - PISTACIE/KARDEMOMME/CITRON/TRANEBÆR OG CHOKOLADE/APPELSIN


Da jeg så Twin Foods fine cantuccini tænkte jeg, at jeg straks måtte gå i gang med mine egne. Jeg fandt grundopskriften på Alt for Damerne og lavede to forskellige versioner - jeg elsker at have lidt forskelligt at vælge i mellem. De var meget populære herhjemme, så jeg tror snart jeg må have gang i endnu en portion, de er nemlig super nemme, og man skal næsten kun bruge ting som findes på basislageret. Du kan tage præcis hvad du vil i dine biscotti, et tip er at vælge nogle ting med flotte farver; pistacienødder, tranebær, tørrede abrikoser osv, det giver flotte, flotte kager - perfekte til aftenkaffen!

BISCOTTI MED PISTACIE, TRANEBÆR, KARDEMOMME OG CITRON CA. 30 STK.
2 store æg
2 dl rørsukker
4½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
100 g mandler, meget grofthakkede
50 g usaltede pistacienødder, meget grofthakkede
50 g tørrede tranebær, grofthakkede
1 øko citron, skallen heraf

Pisk æg og sukker sammen i en skål til massen er tyk og skummende. Sigt bagepulver og mel i dejen - hold noget af melet igen, jeg brugte kun 4 dl og det var rigeligt. Bland kardemomme, nødder, tranebær og citronskal i og brug elpiskeren så dejen 'crumbler'. Saml den med hænderne til to lave brød, ca. 5 cm tykt. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 20 min. Tag dem ud af ovnen og skru den ned til 100 grader. Skær 'brødet' ud i skiver på 1-2 cm. og bag skiverne i yderligere 20-30 min til de er sprøde. Opbevar dem i en tætomsluttende dåse.

BISCOTTI MED CHOKOLADE, KANEL OG APPELSIN
2 store æg
2 dl rørsukker
4½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 tsk kanel
150 g mandler, meget groft hakkede
100 g mørk chokolade, groft hakket
1 øko appelsin, skallen heraf

Pisk æg og sukker sammen i en skål til massen er tyk og skummende. Sigt bagepulver og mel i dejen - hold noget af melet igen, jeg brugte kun 4 dl og det var rigeligt. Bland kanel, mandler, og appelsinskal i og brug elpiskeren så dejen 'crumbler'. Saml den med hænderne til to lave brød, ca. 5 cm tykt. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 20 min. Tag dem ud af ovnen og skru den ned til 100 grader. Skær 'brødet' ud i skiver på 1-2 cm. og bag skiverne i yderligere 20-30 min til de er sprøde. Opbevar dem i en tætomsluttende dåse.


BISOUS,
Chris

8 kommentarer:

 1. Det er bare som om, at pistacie gør altid flottere - de smager sikkert vidunderligt (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, helt enig Kit, ja de smager herligt! :-)

   Glædelig 3. advent,
   Chris

   Slet
 2. Hvor er de flotte! Tallerken og kopper er også rigtig fine - hvor er de fra?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! De er meget gamle og stammer vidst fra min mormor, de er af mærket Royal Tudor Ware Staffordshire England :-)

   Glædelig 3. advent,
   Chris

   Slet
 3. Ej or er i seje piger! Det er jo så cool at to piger på teenage-alder har en madblog! Og den er så gennemført! Alle (inklusiv mig selv..) har jo mode og livsstil blogs, det er så Nice at i går mod strømmen og det er jo 1000 gange hårdere at holde en madblog end en mode. Jeg elsker selv mad såå højt, laver altid mad og læser rigtig mange madblogs, og i er nu tilføjet til læselisten. Kærlige knus natalie, og respeeekt til jer!

  www.agoodiebag.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, sikke en dejlig kommentar! Haha vi elsker også mad - dejligt du følger med! :-)

   Glædelig 3. advent,
   Chris

   Slet
 4. Mmmhm, gid der var flere tilbage herhjemme :-)! Dine ser så lækre ud, Chris!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores er også spist op :-( Jeg tror jeg må i gang med endnu en portion snart! Tusind tak, og i lige måde - det var fedt med inspiration :-)

   Glædelig 3. advent,
   Chris

   Slet