11 december 2012

PORRIDGE DE NOËL // JULEGRØD
Jeg er på nippet til at starte dette indlæg med et "Glædeligt Jul" for ih hvor er jeg bare kommet i julestemning! Hvad med jer? Har i pyntet op og bagt småkager, og måske endda sunget julesalmer(sidstnævnte må jeg indrømme at jeg også kan krydse af på "ting-jeg-har-lavet-det-sidste-stykke-tid"-listen, haha)?

I hvert i fald så er jeg kommet i så meget julestemning at min morgengrød har forvandlet sig til en god krydret julegrød sødet med dadler. Den har jeg glædet mig rigtig meget til at dele med jer, så i får ikke nogen længere forklaring, men blot en lille opfordring: PRØV DEN!


Giver 1 portion 
JULEGRØD MED DADLER:
1 dl havregryn
2 dl vand (skal den være ekstra god og julet skal den selvfølgelig laves på mælk)
1 æble, revet
1 knivspids kardemomme
1 knivspids stødt ingefær
1 knivspids muskatnød
1 tsk kanel
2-3 dadler, i mindre stykker (afhænger meget af din søde tand)
1 nip salt

Bland alle ingredienser sammen og kog til ønsket konsistens.Jeg har kommet en klat æblekompot med ingefær på toppen fordi det giver et lidt frisk pust. Hvis du har et par æbler og lidt ingefær, skal du bare skære det hele i mindre stykker og koge det sammen med lidt sukker efter smag. Du kan evt. stavblende det hele hvis du er til en mere lind konsistens. 
GLÆDELIG JUL 

Bisous Jose


10 kommentarer:

 1. Ej hvor ser det godt ud! I er simpelthen et par talentfulde piger, og jeg nyder at følge jeres udvikling og ikke mindst flotte opskrifter og fine billeder. Jeg synes I er så seje! :-)

  www.lunaworm.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Luna! Vi er glade for at du følger med ;-)

   /Jose

   Slet
 2. SKØNT! Det ser virkelig dejligt ud piger :)

  God jul!
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det :-)

   God Jul og Godt Nytår!

   Knus

   Slet
 3. Ej hvor ser det bare lækkert ud piger! Har i brugt grovvalsede havregryn eller hvad? for de ser grove ud ;) og er der nødder og rosiner i? :)

  knus Anna
  anna-mad.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anna,
   Godt spottet! Jeg har brugt grovvalsede, men jeg er sikker på at finvalsede sagtens kan gå an! Jeg har kommet lidt valnødder i, og ellers er det bare dadler ;-)

   God Jul!

   Slet
 4. uhhhmmmmm.......... tak for inspiration

  SvarSlet
 5. Grød er bare den bedste morgenmad om vinteren! Jeg plejer at mose ½ banan og koger den med i grøden sammen med lidt kanel. Det giver en dejlig sød smag, og kan bestemt anbefales! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhhmm, det lyder sørme lækkert! TRor jeg vil prøve det næste gang jeg laver grød :D

   God Jul og mange knus,

   Jose

   Slet