13 december 2012

CITROUILLE ET CAROTTES AU THYM || BAGT GRÆSKAR OG GULERØDDER MED TIMIAN OG ÆBLER


Vintergrøntsager er nu altså de flotteste! Dybe, varme farver fyldt med vitaminer og alt muligt andet rart, og så kan de tåle at simre under låg eller hygge sig i ovnen. Denne ret er superlækker med en masse smagsnuancer, søde løg, gulerødder og græskar toppet med frisk æble og cremet ged samt sprøde mandler og masser af herlig citron. Server den som tilbehør til hvad som helst eller spæd op med rucola og kogte speltkerner - så har du en herlig, selvstændig salat. 

BAGTE VINTER GRØNTSAGER MED FRISK TOPPING TIL 4 PERSONER
300 g små gulerødder
1 hokkaidogræskar
2 rødløg
4 fed hvidløg
Timian

1 citron, saft heraf
3 spsk olivenolie
1 spsk honning
1 spsk æblecidereddike
Salt + peber

DERUDOVER
1 stort surt æble
25 g gedeost eller feta
25 g mandler
Timian
Evt. 1/4 citron, saft heraf

Skyl gulerødderne og skær top og bund af. Er de meget store kan du dele dem i mindre stykker. Skyl græskarret og del det i to. Fjern kernerne og del den i mindre både. Pil løgene og del dem hver i sær i 8 både. Giv hvidløgsfedene et slag. Smid det hele op i et ovnfastfad. Pynt med timian. Rør citronsaft, olivenolie, honning, æblecidereddike samt salt og peber sammen. Hæld det over grøntsagerne og vend det hele godt rundt. Tænd ovnen på 200 grader og bag grøntsagerne i 30 min. til løg og græskar er bløde og gulerødderne stadig har bid. Skyld æblet og skær det i tynde både. Spred dem ud over de bagte grøntsager. Smulder osten og hak nødderne og drys det ligeledes over. Pynt med timian og pres evt den kvarte citron over.


KNUS,
CHRIS

4 kommentarer:

 1. Hold nu op for en lækker og smuk salat!
  Uhm, jeg elsker alt ved den!
  Græskar - haps! Gedeost - H.A.P.S!!!!!
  Og smukke smukke billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Maria! Jeg er også helt vild med både græskar og gedeost. Dejligt du kan lide billederne, det gør mig så glad - tak for det! :-)

   Knus
   Chris

   Slet
 2. Det lyder SÅ godt. Jeg er simpelthen så glad for bagt græskar, så det her skal da helt sikkert prøves af!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Linn! Det må du gøre - det er super lækkert! :-)

   Glædelig jul,
   Chris

   Slet