I salat havde jeg selleri, nigellafrø og rødløg hvilket alt sammen smager af ret meget, hvis jeg selv skal sige det. Abrikoserne gør salaten godt selskab sammen med sprøde æbler.
Jeg lavede en sirup af ingefær og vaniljekorn til, men hvis man ikke har lyst til at stå og lege i køkkenet til den lyse morgen kan man nøjes med lidt honning. Men HVIS man nu, ligesom mig, kaster mig ud i hjemmelavet sirup er det faktisk slet ikke så kompliceret endda. Jeg fandt bare en rimelig basic opskrift på sirup og tilføjede noget revet ingefær og vaniljekorn. Så kogte jeg det ind til 1/3 og så siede det og kogte det igen i få minutter, og så var den klar til at komme på glas!
Til ca. 2 pers.
QUINOASALAT:
1 1/2 dl lys quinoa
3 dl vand
2 spsk pinjekerner
2 æbler
1 spsk. nigellafrø(kan udelades)
3 stængler selleri
2 forårsløg
4-5 tørrede abrikoser
100 g grønkål, hakket, snittet og skyllet
persille, hakket(kan udelades)
Skyl quinoaen og kog den efter anvist på pakken. Rist pinjekerner og nigellafrø på en tør hed pande til de er gyldne og let brændte. Skær æbler, abrikoser og selleri i små tern. Skær forårsløg i små skiver.
Lad quionoa'en køle af og bland herefter alle ingredienser sammen.
DRESSING:
2 spsk rapsolie
1 skvæt citronsaft
1 spsk æblecidereddike
1 spsk ingefærsirup (eller honning og revet ingefær)
1 lille rødløg, fintrevet
Bland alle ingredienser sammen. og hæld over
Mmh, hvor lyder det som en skøn kombination, havde rent glemt hvor godt selleri og æble går sammen!
SvarSlet- Anne
Ja det sandt! Det er dødlækkert ;-)
SletGod weekend,
Jose
Det er nogle meget smukke billeder. Får i hjælp til dem?:)
SvarSletHej Johnnie,
SletNej vi tager alle billeder selv, og mange tak!
Venligst,
Jose
Er afprøvet.... Så lækker!
SvarSletTusind tak for en fed og altid super inspirerende blog!
Tusinde tak for din kommentar, det er så fedt når I laver noget af det mad vi poster :)
SletGod Weekend,
Jose