Endnu en ret med min yndlingsdressing, jeg havde helt glemt den, men kom i tanke om den efter gårsdagens indlæg. Rosenkål er så smukke, og de er til at få i de fleste supermarkeder til en god pris, så det er bare om at få dem brugt, mens de er her. Tundellerne er superlækre og sprøde, og en herlig måde at få spist fisk på. Opskriften fandt jeg hos Klidmoster, og det er bestemt ikke sidste gang de bliver lavet herhjemme.
GRØN WOK MED NUDLER, TUNDELLER OG MIN YNDLINGSDRESSING TIL 4 PERSONER
1 lille squash
400 g rosenkål
400 g edamame bønner, optøede
150 g sukkerærter
1 tsk grøn karrypasta
Olie
400 g fuldkornsnudler, kogte
TUNDELLER
2 dåser tun i vand, drænet
2 æg
60 g revet squash eller gulerod
2 spsk sesamfrø
2 spsk rasp
3 spsk havregryn
1 spsk sød chilisovs
2 fed hvidløg
Koriander
Salt + peber
Olie
DRESSING
3 spsk sesamfrø
2 spsk cashewnødder, groft hakkede
2 lime, saft af
4 spsk sød chilisovs
3 spsk soya
1½ spsk sesamolie
Vask grøntsagerne. Skær squashen i tern. Fjern de yderste blade af rosenkålen, skær enden af og del dem i 2-4 stykker afhængigt af størrelsen. Smut edamamebønnerne ud af deres skal. Skær sukkerærterne i mindre stykker. Varm olie og den grønne karrypasta op i en wok eller gryde. Tilsæt grøntsagerne til de er blevet lidt blødere, men stadig har bid. Tilsæt de kogte nudler. Tag wokken af varmen og lad den køle af. TUNDELLER Rør alle ingredienserne sammen til tundellerne og form dem til små kugler. Steg dem sprøde i lidt olie og tilsæt dem til wokken. DRESSING Rist sesamfrø og cashewnødder på en tør pande. Rør ingredienserne sammen til resten af dressingen og tilsæt frø og nødder. Vend dressingen i wokken og server.
KNUS,
Chris
Sikke en lækker wokret :) Har lavet klidmosters tundeller et par gange (der er gode!!) og kunne forestille mig, at de er herlige sammen med den wokret :)Den skal prøves!
SvarSletJa jeg er også helt vild med hendes tundeller, så sprøde og fyldt med smag! Det var rigtig lækkert sammen, så det kan klart anbefales :-)
SletKnus,
Chris
Det ser voldsomt lækkert ud og skal da helt klart på min madplan i næste uge.
SvarSletTusind tak, det smagte også super godt! Vend endelig tilbage hvis du prøver den af, jeg vil meget gerne høre hvad du synes :-)
SletGod weekend,
Chris
Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this article and the rest of
SvarSletthe website is really good.
Feel free to surf my homepage - AV Sales
Thanks, I'm glad you like our blog! :-)
SletHave a nice weekend,
Chris
Lavede tun frikadellerne igår, det blev helt vildt gode! Havde dog lidt problemer med, at farsen var meget våd, så måtte tilføje hvedemel for at den kunne hænge sammen :-)
SvarSletTak for en dejlig blog!
Hej Mille! Dejligt du fik prøvet dem af, ærgerligt med farsen, men godt du fandt en løsning. Tusind tak, det er skønt du læser med! :-)
SletKnus,
Chris
Hej!
SvarSletSuper lækre retter - glæder mig til kogebogen!
Jeg er lidt i tvivl, hvor meget 400g kogte nudler er, før de koges? :)
Hej Birgitte, tusind tak! Ja, det er nok lidt uklart formuleret, men det er 4 af de der cirkler/plader/reder, 1 pr person :-)
SletKnus,
Chris