03 januar 2013

WOK VERT AUX NOUILLES ET BOULETTES DE THON || GRØN WOK MED NUDLER OG TUNDELLER


Endnu en ret med min yndlingsdressing, jeg havde helt glemt den, men kom i tanke om den efter gårsdagens indlæg. Rosenkål er så smukke, og de er til at få i de fleste supermarkeder til en god pris, så det er bare om at få dem brugt, mens de er her. Tundellerne er superlækre og sprøde, og en herlig måde at få spist fisk på. Opskriften fandt jeg hos Klidmoster, og det er bestemt ikke sidste gang de bliver lavet herhjemme.

GRØN WOK MED NUDLER, TUNDELLER OG MIN YNDLINGSDRESSING TIL 4 PERSONER
1 lille squash
400 g rosenkål
400 g edamame bønner, optøede
150 g sukkerærter

1 tsk grøn karrypasta
Olie
400 g fuldkornsnudler, kogte
TUNDELLER
2 dåser tun i vand, drænet
2 æg
60 g revet squash eller gulerod
2 spsk sesamfrø
2 spsk rasp
3 spsk havregryn
1 spsk sød chilisovs
2 fed hvidløg
Koriander
Salt + peber
Olie

DRESSING
3 spsk sesamfrø
2 spsk cashewnødder, groft hakkede
2 lime, saft af
4 spsk sød chilisovs
3 spsk soya
1½ spsk sesamolie

Vask grøntsagerne. Skær squashen i tern. Fjern de yderste blade af rosenkålen, skær enden af og del dem i 2-4 stykker afhængigt af størrelsen. Smut edamamebønnerne ud af deres skal. Skær sukkerærterne i mindre stykker. Varm olie og den grønne karrypasta op i en wok eller gryde. Tilsæt grøntsagerne til de er blevet lidt blødere, men stadig har bid. Tilsæt de kogte nudler. Tag wokken af varmen og lad den køle af.  TUNDELLER Rør alle ingredienserne sammen til tundellerne og form dem til små kugler. Steg dem sprøde i lidt olie og tilsæt dem til wokken. DRESSING Rist sesamfrø og cashewnødder på en tør pande. Rør ingredienserne sammen til resten af dressingen og tilsæt frø og nødder. Vend dressingen i wokken og server.

KNUS,
Chris

10 kommentarer:

  1. Sikke en lækker wokret :) Har lavet klidmosters tundeller et par gange (der er gode!!) og kunne forestille mig, at de er herlige sammen med den wokret :)Den skal prøves!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja jeg er også helt vild med hendes tundeller, så sprøde og fyldt med smag! Det var rigtig lækkert sammen, så det kan klart anbefales :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  2. Det ser voldsomt lækkert ud og skal da helt klart på min madplan i næste uge.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, det smagte også super godt! Vend endelig tilbage hvis du prøver den af, jeg vil meget gerne høre hvad du synes :-)

      God weekend,
      Chris

      Slet
  3. Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this article and the rest of
    the website is really good.
    Feel free to surf my homepage - AV Sales

    SvarSlet
    Svar
    1. Thanks, I'm glad you like our blog! :-)

      Have a nice weekend,
      Chris

      Slet
  4. Lavede tun frikadellerne igår, det blev helt vildt gode! Havde dog lidt problemer med, at farsen var meget våd, så måtte tilføje hvedemel for at den kunne hænge sammen :-)
    Tak for en dejlig blog!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mille! Dejligt du fik prøvet dem af, ærgerligt med farsen, men godt du fandt en løsning. Tusind tak, det er skønt du læser med! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  5. Hej!
    Super lækre retter - glæder mig til kogebogen!
    Jeg er lidt i tvivl, hvor meget 400g kogte nudler er, før de koges? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Birgitte, tusind tak! Ja, det er nok lidt uklart formuleret, men det er 4 af de der cirkler/plader/reder, 1 pr person :-)

      Knus,
      Chris

      Slet