19 februar 2013

BLOMKÅL- OG BROCCILITABOULEH MED SPRØDE GRØNTSAGER, FETA OG FRISK DRESSING


I dag lavede jeg en ordenlig portion af min yndlingssalat så der var nok både til frokost, aftensmad og en god madpakke til i morgen. Den er sprød, frisk og mættende - og så smager den bare hammergodt! Det kan måske lyde lidt kedeligt at bulguren er udskiftes med broccoli og blomkål, men frygt ej, det er simpelthen så lækkert og har den skønneste konsistens. Jeg vendte den tilsidst i en simpel og syrlig dressing af citron, olivenolie, honning, salt og peber, hvilket klædte salaten rigtig godt! Vi har faktisk vist denne tabouleh på bloggen før i en video for laaang tid siden, så jeg tænkte det var på tide at hive den frem fra gemmeren, denne gang er den peppet lidt op med avokado og feta :-)

BROCCOLI- OG BLOMKÅLSTABOULEH MED PEBERFRUGT, TOMAT, AGURK, FETA, AVOKADO OG CITRONDRESSING TIL 6-8 PERSONER
1 broccolihoved
1 lille blomkålshoved
1 agurk
4 tomater
1 stor rød peberfrugt
200 g god feta fra blok
3 små, modne avokadoer
3-4 forårløg eller 1 rødløg

DRESSING
1 stor citron eller 2 saftige limefrugter, saft heraf
2½ spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
1 tsk honning
salt og peber

Skyl broccoli og blomkål og skær stilken fra så du har små buketter. Kør buketterne på en foodprocessor eller en blender til det smuldre. Hæld det over i en stor skål. Skyld agurk, tomat og peberfrugt. Skær agurk og tomater i små tern. Befri peberfrugten fra kerner og skær den i lange, tynde strimler. Vend grøntsagerne i broccoli og blomkål. Skær feta og avokado i tern og vend det i. Skær de valgte løg i tynde ringe og vend dem i salaten. Tilsidst røres dressingen sammen, smages til og hældes over salaten. Server den med fisk, kylling eller blot som den er.


KNUS,
Chris

16 kommentarer:

  1. UHM, er vild med blomkål i alle afskygninger og ja, især som denne - det er bare mægtigt godt :) Skal vist snart lave sådan en omgan til madpakken - med lidt stegt kylling er den frokost vist reddet :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Er helt enig - blomkål er så godt, og broccoli er nu heller ikke sådan lige at kimse af ;-) Lyder fantastisk, den er perfekt med kylling til :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  2. Hvor ser det lækkert ud :-) skal helt sikkert lave den en af dagene.

    Som diabetikere er jeg så begejstret for jeres opskrifter med lækre grove sager som ikke får ens blodsukker op og ringe.

    Jeg tænkte på om i på et tidspunkt vil lave et bud på jeres version af quesadilla.

    Tak for en skøn blog :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Skønt, det må du gøre, den smager så godt! Hvor er det herligt at du kan bruge opskrifterne - groft er godt! Vi har faktisk en opskrift på quesadilla med i vores kommende kogebog der udkommer den 15. marts i år :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  3. Tak for tippet - den tror jeg vi prøver her i weekenden. Skal nemlig have gæster

    SvarSlet
    Svar
    1. Skønt at opskriften kan bruges! Håber den falder i din og dine gæsters smag, den er i hvert fald super lækker! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  4. Hej Piger,
    Tak for et skønt input til aftensmaden hos mig i går - håber det er okay, jeg deler min version på bloggen?
    KH
    - frk. sveske

    SvarSlet
    Svar
    1. Skønt du kunne bruge opskriften! Selvfølgelig, det gør du bare :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  5. Blomkål er dejlig sammen med ramsløg, som snart skyder op af jorden. Jeg kunne samle de første
    skud i uge 8 sidste år, men vinteren er for hård iår. Man skal lige helt ned ved jorden for
    at få øje på dem på sine ramsløgs-steder.:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Lyder som en skøn kombination - jeg må på jagt! :-)

      God tirsdag,
      Chris

      Slet
  6. Det er Claus Meyer, som har en blomkåls-tzatziki i "Claus Meyers salatværksted", hvor han
    i forårsmånederne udskifter purløg med ramsløg, og han skriver, at de er vanvittigt velsmagende
    sammen med blomkål.:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Wauw det lyder super lækkert! Og fedt med en lidt sprødere version af tzatziki kan jeg forestille mig! :-)

      Chris

      Slet
    2. Ja, den er lækker, og jeg laver den til f.eks. et par gode pølser.
      Igår prøvede jeg at lave Pissaladiere, og jeg kom en klat ramsløgssmør på,
      og det gjorde godt med kryddersmør på nybagt brød med en masse løg, som man lige
      skal stege i olivenolie før bagning. De har en meget fin urtesmag nu, ramsløgene.:)

      Slet
  7. Har lige lavet denne skønne salat. Den er virkelig et hit:) Tak for den...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor er det skønt at høre, at salaten faldt i din smag! Jeg er også helt vild med den :-)

      Knus,
      Chris

      Slet