17 februar 2013

SPRØDE MINIPIZZAER MED TOMATER, PARMASKINKE OG PINJEKERNER


Søndagsmenuen bestod for et par uger siden af skønne, sprøde minipizzaer med grove bunde, hjemmelavet tomatsovs, farverige tomater, mozzerella, parmaskinke og pinjekerner. En klassisk og super skøn kombination, der passer perfekt til en afslappet søndag aften eller til mere festlige begivenheder hvor de eventuelt kan peppes op med lidt frisk pesto på toppen. Inspirationen er hentet fra et Alt for Damerne blad.  

PIZZAER MED HJEMMELAVET TOMATSOVS, SMÅ TOMATER, MOZZERELLA, PARMASKINKE OG PINJEKERNER - 8 SMÅ ELLER 2 STORE
BUNDE
25 g gær
2½ dl lunt vand
1 spsk olivenolie
1 tsk groft salt
1 spsk honning
125 g fuldkornsspelt eller rugmel
225 g hvedemel tipo 00

TOMATSOVS
600 g modne tomater
2-3 fed hvidløg
1 lille rødløg
1 bundt frisk oregano
1 spsk balsamicoeddike
Godt med salt og peber
FYLD
500 g cherry tomater, gerne i fine farver2 store kugler mozzerella (250 g i alt)
Tørret eller frisk oregano
8 skiver parmaskinke
Ristede pinjekerner, rucola, basilikum, pesto mm. til topping
Rør gær, vand, olivenolie, salt og honning sammen til gæren er opløst. Tilsæt melet lidt ad gangen til konsistensen er lækker og fast, uden at være for kompakt. Stil den til hævning, gerne i et par timer men en halv time kan også gøre det. I mens kan tomatsovsen laves. Skær de modne tomater i grove tern og smid dem i en gryde. Hak hvid- og rødløg fint og pluk bladende af oreganoen. Lad det koge i ca. 15 min og smag derefter tik med balsamico, salt og peber. Når pizzabundene er færdighævet  tændes ovnen på 245 grader, stil bagepladerne (gerne med pizzasten hvis du har) i ovnen så de er drønvarme. Dejen deles i 8 små eller 2 store dele og rulles ud til ønsket tykkelse på et melstrøget bord. Løft bundene over på bagepapir og smør tomatsovsen ud på dem. Skær cherrytomaterne i skiver og fordel dem. Riv mozzerellaen i mindre stykker og læg det på pizzaerne. Drys med oregano og bag i den varme ovn i ca. 15 min eller til de er gyldne og sprøde. Pynt med ristede pinjekerner, parmaskinke og basilikum.RIGTIG GOD SØNDAG,
Chris

13 kommentarer:

 1. Yum, lækkert. Nu ved jeg hvad jeg skal have til aftensmad idag (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh hvor skønt, Kit! Håber de bliver gode ;-)

   Rigtig god søndag,
   Chris

   Slet
 2. Årh, hvor ser det lækkert ud

  SvarSlet
 3. I er bare SÅ dygtige! Tusind tak for god inspiration, det er jer, der er skyld I, at jeg har forelsket mig i at lave mad - i løbet af de sidste par måneder har jeg ekspermenteret med nogle af jeres opskrifter, og jeg elsker dem!! Har også fået praktikplads hos en kok, og ser frem til en uge fyldt med god mad! :) Bliv endelig ved med at blogge, og tak igen!

  Kærlig hilsen Mathilde

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mathilde,
   Tusind tak, hvor er det altså skønt med sådan en hjertevarmende kommentar! Herligt at vi kan inspirere, og skønt at du også er faldet i madfælden! Nøj, hvor spændende med praktikpladsen - slet ikke tosset! ;-)

   Knus og god søndag,
   Chris

   Slet
 4. Det er flotte pizza´er. Jeg har en god grund-opskrift i "En invitation til det italienske
  køkken", hvor man kommer melet på bordet, og så hælder man lunken vand med gær, olie og lidt salt i lidt efter lidt, så hele æltningen foregår på bordet, og man smører lidt olie på dejen, som man har kommet i en skål, og den skal stå tildækket godt 1 time ved mindst 20 grader.
  Antonio Carluccio, bogens forfatter, skriver at man bør glatte dejen ud med hænderne, ikke en kagerulle. I fredags lavede jeg en meget velsmagende omgang bøf og pizza, hvor tilbehøret var på
  pizza´en.;D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Johnnie! Lyder spændende med æltningen og udrulningen! Bøf og pizza lyder ikke helt galt ;-)

   Chris

   Slet
 5. Mmmhm, hvor ser det lækkert ud! Jeg plejer at komme aubergine, chorizo, portobello, oliven og frisk basilikum på


  fuckingfabulousblog.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Det lyder som en skøn kombination - min yndlingspizza er også med chorizo, og så ellers kartofler i tynde skiver, rosmarin og oliveolie :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 6. Det ser bare LÆKKERT ud! :-) Jeg ved godt det er lidt tid siden indlægget kom op, men jeg vil høre om pizza dejen er speciel "sund", eller om det bare er normal?? Ser bare så godt ud.. + Jeg er vildt med jeres blog!!

  SvarSlet