01 februar 2013

FULDKORNSSPAGETTI MED SMAGFULD TOMATSOVS, TUNDELLER OG FRISKE TOMATER


Jeg er helt tosset med spagetti svøbt i fløjlsblød, smagfuld tomatsovs! Det er så let og lækkert, og det falder altid i alles smag. Kombineret med Klidmosters tundeller blev det et sandt festmåltid! Dellerne er super lækre og smager ikke særligt fisket, så de kan også sagtens serveres får folk, der er fiskeforskrækkede. Måske du selv og familien skal weekendforkæles? :-)


FULDKORNSSPAGETTI MED SMAGFULD TOMATSOVS, TUNDELLER OG FRISKE TOMATER TIL 4 PERSONER
TOMATSOVS
2 små rødløg
3-4 fed hvidløg
1 tomat1 stor håndfuld friske krydderurter, fx basilikum, rosmarin og oregano - gerne en blanding
140 g tomatpuré (1 stor dåse)
2 dåser flåede tomater
1 stor håndfuld friske krydderurter, fx basilikum, rosmarin og oregano - gerne en blanding
1½ spsk balsamicoeddike
5 store soltørrede tomater
1 tsk tørrede chiliflager
½ citron, saften af

TUNDELLER
2 dåser tun i vand
2 æg
60 g revet gulerod
2 spsk sesamfrø
2 spsk rasp
3 spsk havregryn
1 spsk sød chilisovs
2 fed hvidløg
Salt + peber

DERUDOVER
500 g fuldkornsspagetti, Urtekrams er god
½ dl madlavningsfløde
Parmasanost
Frisk oregano eller basilikum
150 g cherrytomater

Pil rød- og hvidløg og hak begge dele fint. Hak tomaten og krydderurterne groft. Varm en stor gryde eller dyb pande op, pastaen skal nemlig vendes i senere. Hæld lidt olie i og sauter løgene. Tilsæt tomatpuré, flåede tomater, den friske tomat og krydderurterne. Tilsæt balsamicoeddiken. Hak de soltørrede tomater groft og tilsæt dem. Smag til med tørrede chiliflager og citron. Lad den småsimre mens tundellerne laves. Hæld vandet fra tunen og læg det drænede kød i en skål. Tilsæt resten af ingredienserne til dellerne og rør det hele godt sammen. Varm en pande op og hæld lidt olie på. Form små tundeller og steg dem til de er gyldne. Sæt tundellerne til side. Kog spagettien som anvist på pakken og hæld vandet fra. Tilsæt madlavningsfløden til tomatsovsen og vend den kogte pasta og tundellerne i. Varm det hele godt op og server med friskrevet parmasan, krydderurter og halverede cherrytomater.


RIGTIG GOD WEEKEND,
Chris

1 kommentar:

  1. Uha, det er godt nok en rigtig god ret. Jeg lavede den i går, og den var et kæmpe hit :)

    SvarSlet