30 april 2013

VIETNAMESISK KÅLSALAT MED KYLLING, ÆBLE, RADISER, MYNTE OG EDAMAME


Forleden lavede jeg denne skønne vietnamesiske kålsalat fyldt med farver og velsmag. Det blev lidt en tøm-køleskabet-salat, dog med kontrastovervejelser som jeg synes er meget vigtigt når man laver salat. Der skal helst være både søde, sprøde, bløde, syrlige, knasende, stærke og cremede elementer - og så selvfølgelig fuld knald på farvespillet. Jeg endte ud med hvidkål, æbler, radisser, edemamebønner, agurk, avokado, mynte, koriander, bønnespirer, forårløg og stegt kylling, selvfølgelig vendt i min favoritdressing med massere af lime. Den blev virkelig skøn, så det er bestemt ikke sidste gang den havner på menuen herhjemme! Salaten er også perfekt gæstemad da den pynter og lægger let i maven.

VIETNAMESISK KÅLSALAT MED KYLLING, ÆBLE, RADISER, MYNTE OG EDAMAME TIL 4 PERSONER
½ hvidkålshoved
1 agurk
1 bakke bønnespirer
2 syrlige æbler
250 g radisser
250 g bælgede edamamebønner fra frost, optøede
2 små modne avokadoer
1 lille bundt mynte
1 lille bundt koriander
1 stort bundt forårsløg
600 g kyllingfileter

DRESSING
2 spsk sesamfrø
3 spsk solsikkefrø
3 limefrugter, saften af
5 spsk soya
4 spsk sød chilisauce
1½ spsk sesamolie
1 dryp oystersauce

Fjern yderblade og stok på hvidkålshovedet. Snit det superfint, brug evt et mandolinjern. Skyl agurken og skær den i tern. Skyl bønnespirerne. Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær det i tern eller i mandolin. Skyl radisserne og skær dem i tynde ringe. Fjern avokadostenene, fjern skallen og skær dem i tern. Skyl krydderurterne, tør dem og hak dem groft. Vask forårsløgene og skær dem i ringe. Vend alle grøntsagerne sammen i et stort, flot fad eller skål (jeg måtte bruge to). Fjern sener mm fra kyllingefileterne og steg dem gyldne i olie på en pande. Skær dem i mindre stykker og vend dem i salaten. Rist frøene på tør pande til de er gyldne. Bland dem sammen med resten af ingredienserne til dressingen og hæld den over salaten.


BISOUS,
Chris

16 kommentarer:

 1. Lækkert og smukt som altid - og sommerligt!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, søde Anne! Og ja, super sommerligt! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 2. Umm, det ser rigtig lækkert ud! Jeg elsker den type asiatiske salater så jeg skal da helt sikkert prøve noget i den stil på et tidspunkt.. Om ikke andet vil jeg da prøve den dressing :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Martin! Jeg elsker også asiatiske salater, de er så friske, sprøde og lækre! Ja dressingen må du prøve - den er SÅ god og går til stort set alt! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 3. Supersmuk og indbydende! Jamen så er det da forår - bliver helt i godt humør af de billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Hvor er det skønt at høre, jeg kom også selv helt i forårsstemning efter at have spist den! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 4. Skøøøn dressing - det skal afprøves :) Og altid lækker salat i disker op med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den må du bare prøve, den er SÅ skøn til alt der bare minder om noget asiatisk! Og tusind tak! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 5. Sikke en lækker ret. Må sige, at det er den bedste 'tøm-køleskabet-ret' jeg har set længe. Elsker de lækre og lette retter her i foråret/sommeren. Tusind tak for inspirationen. Uden kyllingen, tror jeg den er perfekt til et godt stykke kød på grillen også:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, det var sødt sagt! Ja, det er nemlig skønt med lette retter i den varme periode! Åh ja, det lyder perfekt med noget grillet kød til! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 6. Jeg elsker asiatisk og let mad med mange grøntsager - er sikker på denne vild slå sig fast som en af årets favoritter:) Glæder mig meget til at prøver den af! Tusind tak for tippet og opskriften!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også en af favoritterne herhjemme, Sara! Du må endelig vende tilbage og fortælle hvordan den blev hvis du prøver den af, den lyder lige som noget for dig! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 7. Den her opskrift er lige kommet på min "to cook"-liste! Det er den slags salater man har lyst til her til foråret!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var godt at høre, Susann! Den er også super skøn, så den kan du roligt prøve af :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 8. Virkelig virkelig lækker salat :) Dog rækker den nærmere til 8 end til 4, vi har overdrevet mange rester!! -Men når salaten er så god, gør det jo ikke det store, for så er der til de næste mange madpakker :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, jeg er også helt vild med den! Vi er en meget sulten familie, så herhjemme passede det med aftensmad til 4 og en enkelt madpakke den efterfølgende dag, så det er nok lidt forskelligt hvor langt portionen rækker. Men som du siger, er det ikke den værste salat at ligge inde med ;-)

   Knus,
   Chris

   Slet