05 maj 2013

RABARBERCLAFOUTIS MED APPELSIN OG MANDLER


Forleden fik jeg den skønneste gave af min mors søde onkel fra Fyn - hjemmedyrkede rabarber! Hans plante startede ud som en lille knold fra min oldemors have, men har nu vokset sig stor og flot, så jeg var så heldig at få lov at lege med lidt af hans høst! De var lige som jeg kan lide mine rabarber - små, syrlige og friske - og de var perfekte i denne clafoutis, som jeg serverede for min familie her til aften. For at give den et anderledes twist tilsatte jeg mandelmel, vanilje og revet appelsinskal, som gik perfekt med de skønne rabarber! Det var første gang jeg kastede mig ud i en clafoutis - men det bliver bestemt ikke den sidste! Du kan fylde den med lige hvad du holder af; jordbær, blommer, æbler, hindbær eller den klassiske version med kirsebær :-)

RABARBERCLAFOUTIS MED APPELSIN, VANILJE OG MANDLER TIL 4-6 PERSONER
375 g rabarber
1½ spsk rørsukker
2 æg
2,25 dl sødmælk
1 dl hvedemel
1 dl mandelmel
1½ spsk rørsukker
½ vaniljestang, kornene derfra
1 økologisk appelsin, skallen af
1 spsk smeltet smør
DERUDOVER
Smør til formen
Rørsukker
Evt flormelis til drys
Creme fraiche, vanilje is eller flødeskum til servering

Skær rabarberne i stykker a ca. 1 cm og vend dem i rørsukkeret,, lad dem trække i 15 min. Rør æg, mælk, hvedemel, mandelmel, rørsukker, vaniljekorn, appelsinskal og smeltet smør godt sammen, til dejen er lind og uden klumper. Smør en springform og tænd ovnen på 180 grader. Hæld et tyndt lag af dejen i springformen og bag den i den varme ovn i 5 min. Tag den ud af ovnen, hæld rabarberne og resten af dejen over og bag videre i ca. 25 minutter. Tag kagen ud, drys den med rørsukker og giv den 5 min ved grillfunktionen til den karamellisere let på overfladen. Tag kagen ud af ovnen og lad den sætte sig i et par minutter inden servering. Drys evt med flormelis og server med en gavmild klat af dit yndlingstilbehør - jeg brugte creme fraiche.


BISOUS,
Chris24 kommentarer:

 1. Mmm, det ser dejligt ud. Clafoutis er altid godt, og så er det bare med at tilsætte den frugt, der er i sæson, så er dte en sikker succes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Det var første gang jeg lavede clafoutis, men jeg er sikker på at du har ret! Jeg glæder mig i hvert fald ustyrligt til at kombinere den lækre dej med alverdens bær og frugter! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 2. Lækkert!

  Tak for den smukke kogebog! Jeg modtog den i går, og bladrede straks gennem samtlige opskrifter - mange gode bud på hvad man kan give sig i kast med de kommende sommeraftener :-) I er dygtige er I!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ej hvor fedt at den er nået frem - skønt at du kan lide den! Og mange tak :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 3. Hvor ser det bare friskt og lækkert ud! Der er en familie som bliver glad i aften hvis jeg lader mig inspirere og bikser sådan en sag sammen ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Maria - det var det bestemt også! Åh ja, det er jeg helt overbevist om at de bliver - meld endelig tilbage hvis du prøver den af! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 4. Hvor ser det lækkert ud! Vi har masser af rabarber derhjemme, og det kunne da være en skøn måde at få dem brugt på :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Der er ikke andet for: du må smække en rabarberclafoutis sammen - og det kan kun gå for langsomt! ;-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 5. Hvor ser det godt ud - rabarber er min favorit sommerspise <3 :D Gid jeg havde egen altan, så ville jeg dyrke dem i massevis (:

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Anne! Også her - alt med rabarber smager bare SKØNT og af sommer, sol og glade dage! Ja, det er altid sjovest at dyrke sine råvarer selv, men heldigvis er der ikke langt til den lokale rabarberpusher ;-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 6. Uhm, jeg elsker rabarber. Jeg skal også snart i gang med at lave alt fra rabarber-marmelade og -crumble til rabarberscones og -drik :)

  Kærligst, Mie // http://madmedmie.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Også jeg, de er så skønne! Mmm.. det lyder himmelsk - rabarbercrumble er også en sand klassisker herhjemme! Det lyder spændende med rabarberscones :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 7. YUm hvor ser det fantastisk ud! Mums!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Marian! Det var det virkelig også :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 8. Hold op det ser godt ud. Det ligner virkelig noget, der er svært at lave, men selvfølgelig skal det prøves. Bare fordi det ser lækkert ud, behøver det jo ikke at være besværligt. Glæder mig til at prøve det af, så må vi se om det bliver ligeså lækkert. Bare halvt så lækkert, så er jeg tilfreds!!! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Nico! Trust me, jeg tror faktisk aldrig jeg har lavet en lettere kage, så det er bare at springe ud i det! Er sikker på det bliver godt, den skulle gerne være rimelig idiotsikker (men nu skal jeg jo passe på hvad jeg siger ;-) ) - meld endelig tilbage hvis du får den afprøvet :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 9. Mums, hvor ser den bare super lækker ud. Ej, oplevede lige en meget pludselig craving!! Dette er lige efter min smag. Hvis du siger den er så let, skal den helt sikkert prøves. Der er jo også en helligdag, som man kan bruge på den slagt.. Nam nam.. Hvor lækkert

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Rikke - den var også virkelig skøn og frisk! Den er virkelig enkel at lave, den må du prøve, den lyder lige som noget for dig! Og ja, helligdagene er jo en perfekt anledning! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 10. Skal der virkelig ikke mere sukker/fedtstof i dejen?;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ida,
   Jo, der er både rørsukker og smør i dejen - dog i ret begrænsede mængder. Det er ikke noget jeg har pillet ud eller justeret, sådan er en clafoutis - det er egentlig næsten bare en pandekagedej, så man kan godt retfærdiggøre at spise den som lækker weekendmorgenmad :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 11. Lækkert!


  fuckingfabulousblog.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den var virkelig super lækker! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 12. Mums! Det lyder lækkert med sådan en omgang sommerdessert!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, det kan du tro den var - mine varmeste anbefalinger herfra! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet