19 juli 2013

MIN YNDLINGS ISKAFFE


Vi bliver lige i det nedkølende og forfriskende hjørne, for jeg er nemlig blevet bidt af en gal kop kaffe. Iskaffe, for at være mere præcis. Det er egentlig først i år at jeg har fået øjnene op for kold kaffe, men nu er jeg tilgengæld også blevet så vild med det, at jeg ihærdigt forsøger at indhente alle de år, jeg ikke har nydt at sidde i solen med en god bog i den ene hånd og et stort glas iskaffe i den anden, for det er altså bare den rene luksus! Jeg har brygget lidt på en opskrift, og nu synes jeg endelig den er, som den skal være: ikke for stærk, iskold, vildt cremet og lidt isagtig - mums! Den er desuden lavet uden nogen form for sødning, så man kan nyde den i rå mængder uden at plages af dårlig samvittighed - win! Kaffen skal være kold når den blendes med isterningerne, ellers smelter de, så det kan være en god idé at gange mængden af kaffe op og så bare have den stående på køl, til når iskaffe-trangen melder sig. Håber I nyder sommeren! 

MIN YNDLINGS ISKAFFE - 4 NORMALE ELLER 2 STORE GLAS
3 dl kogende vand
2 spsk instantkaffe
3 dl isterninger
1 dl mælk
Evt flere isterninger til servering

Bland kogende vand med instantkaffen og stil den på køl, eventuelt i fryseren hvis du er utålmodig. Det kan anbefales at gange portionen op, så har du kold kaffe til næste gang. Når kaffen er helt kold, blendes den med isterninger og mælk i en blender, til den er skummende og cremet. Server straks, og smid eventuelt et par ekstra isterninger i hvert glas. Enjoy!


SOMMERHILSNER,
Chris

21 kommentarer:

 1. Det lyder i hvert fald nemt og mon ikke det også smager godt :) Kunne være man skulle prøve den en dag, istedet for en varm kop te

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig super nemt, og så smager det SÅ godt! :-)

   God weekend,
   Chris

   Slet
 2. Iskaffe er hamrende godt! Jeg elsker det, og er kæmpe fan - særligt om sommeren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Samme her - kan slet ikke få nok! :-)

   God weekend,
   Chris

   Slet
 3. Hver ser de lækre ud.
  Er glasne fra Ikea? vil bare så gerne have dem, men jeg tror de er udgået )):

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, de var også super gode! Ja, glassene er nemlig fra IKEA, og er købt for to år siden, så ved ikke om de er udgået i mellemtiden :-/

   God weekend,
   Chris

   Slet
 4. Mm iskaffe er bare det bedste her om sommeren!

  SvarSlet
 5. Det ser super lækkert ud. Jeg laver også altid min iskaffe med instant kaffe - men jeg blender den bare sammen med skummetmælk + lidt sød + vanilie + isterninger. Så behøver man ikke at koge og afkøle vand. Det fungerer super fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - det er også SÅ lækkert! Jeg har også prøvet at blende kaffen med mælk og isterninger med det samme, den blev selvfølgelig kold, men desværre ikke 'isagtig' og cremet, som jeg bedst kan lide den - men det er jo en smagssag, så tak for tip! :-)

   God weekend,
   Chris

   Slet
 6. ja, iskaffe er virkelig lækkert, er stor fan cremet iskaffe.
  Må sige det er en stor fornøjelse at følge jer. Især jeres billedearbejde er jeg meget inspireret af og den gennemgående billedestil er imponerende!

  -Liv
  http://livets-liv.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er denne her version altså lige noget for dig, Liv! Tusind tak for dine søde ord! At maden tager sig godt ud, betyder meget for os, så vi sætter stor pris på din ros! :-)

   God weekend,
   Chris

   Slet
 7. Yumyumyum, iskaffe er simpelthen det skønneste - især her i varmen!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis, Anne! Tørstslukkende, nedkølende, velsmagende og vildt vanedannende - jeg er fan! ;-)

   God weekend,
   Chris

   Slet
 8. Mmmmm det skal da vist prøves. Men har også før hørt nogen som har blendet det med vanilleis og isterninger...... Lige en sommerdrink til disse varme dage ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det må du gøre - det er så lækkert! Årh det lyder også godt med vaniljeis, så bliver det næsten en lille dessert, slet ikke tosset! ;-)

   God sommer,
   Chris

   Slet
 9. Ser godt nok lækkert ud :) ! Hvad er det lysbrune i bunden af glassene ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, de smager også virkelig godt! Det brune er også bare en del af iskaffen, du kan røre i den, hvis du ønsker den mere ensartet :-)

   God sommer,
   Chris

   Slet
 10. Det må jeg prøve! Det er perfekt for sådan en kaffe elsker som mig, når man skal have sin daglige kopper kaffe, men det alt for varm til varm kaffe disse dage :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis - iskaffen lyder jo som skabt for dig! Lov mig du prøver den af ;-)

   God sommer,
   Chris

   Slet
 11. hi,, just visit this site,, have a nice day :)

  SvarSlet