22 juli 2013

FRISK RØDBEDERÅKOST MED ÆBLER, MYNTE, FORÅRSLØG OG MANLER


Hos os spiser vi gerne rødbeder året rundt, for de er både smukke, velsmagende og super sunde! Så forleden kom min mor hjem med de fineste, friske rødbeder, stadig med deres blade på, og jeg gik straks i tænkeboks, for at finde ud af hvad de skulle bruges til. Jeg endte med at lave denne sprøde rødbederåkost med æbler, mynte, forårsløg og mandler, som fungerede super godt! Den var fyldt med en masse saft, kraft, smag og sprødhed, og så var den bare så utroligt pæn at se på, med den lilla farve fra rødbederne og den friske, grønne mynte til. Jeg er tosset med spiselige blomster, så jeg pyntede salaten med lidt blomster fra vores mynteplante, men det kan selvfølgelig udelades eller erstattes med andre spiselige blomster :-)

RØDBEDERÅKOST MED ÆBLER, MYNTE, FORÅRSLØG OG MANDLER SOM TILBEHØR TIL 4 PERSONER
3 store rødbeder (eller ca. 9 små sommerødbeder, hvis du er så heldig at finde dem)
2 syrlige æbler
1 bundt forårsløg
1 håndfuld mandler
1 håndfuld frisk mynte
1 citron, saften af
1 spsk olivenolie
1 tsk honning
Salt og peber
Evt mynteblomster, eller andre spiselige blomster

Skræl rødbederne, eller vask og skrub dem grundigt. Jeg synes skrællen kan have en lidt bitter smag, men det er jo en smagssag. Riv dem i julienne, eller på den grove side at et rivejern. Skyld æblerne, og riv dem ligeledes i julienne eller på dit rivejern. Bryder du dig ikke om kernehuset, kan du fjerne det inden, men der sidder en masse godter i kernerne. Skyl forårsløgene og skær dem i tynde ringe. Hak mandler og mynte groft. Rør dressingen sammen af citron, olivenolie, honning, salt og peber. Vend hele baduljen sammen, og server salaten på en flot fad. Pynt evt med spiselige blomster.


SOMMERHILSNER,
Chris

4 kommentarer:

 1. Som jeg skrev til jer på facebook, så er bladene fra de små, fine rødbeder, dejlige at spise, hvis de er pæne. Man blancherer dem kortvarigt, tørrer dem med køkkenrulle, og hakker dem groft til forskellige salater. De er det samme som "Rød Mangold", bare grovere. Jeg lavede en salat, hvor der bl.a. var umodne jordbær i.:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mmm.. det lyder super dejligt! Det er så skønt når hele grøntsagen kan udnyttes, ligesom fennikel - det må jeg huske til næste gang :-)

   Chris

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Jeres blog er simpelthen så fin og inspirerende og med meget fine billeder!
  Venlig hilsen
  Marianne

  SvarSlet