03 august 2013

ENDNU EN SPRØD RØDBEDERÅKOST NU MED PÆRER, SOLBÆR, MANDLER OG LIME


Jeg ved slet ikke, om jeg nåede at fortælle, da jeg rejste på sommerferie til Sydfrankring - det var en herlig, varm og afslappende ferie, med masser af skøn mad, dasen på stranden, store is og ikke mindst besøg på deres utrolige madmarkeder fyldt med det lækreste friske frugt og grønt, oste, tapenader, nybagte brød og hvad hjertet ellers begærer. Men nu er jeg allerede hjemme igen, og det var til en have i fuldt flor, og ikke mindst solbærbuske bugnende med de flotteste, store bær. Så der blev plukket på livet løs, og dem der ikke røg en tur i fryseren, blev brugt i denne friske rødbedesalat (jeg håber, I kan holde til endnu én) med pærer, mandler, lime, og solbær. Den blev frisk, sprød, syrlig, farverig og lækker, at det bestemt ikke er sidste gang, den bliver sat på bordet herhjemme. Håber I nyder sommeren derude! 

SPRØD RØDBEDERÅKOST MED PÆRER, SOLBÆR, MANDLER OG LIME TIL 4 PERSONER
5 mellemstore rødbeder
3 faste, syrlige pærer
2 håndfulde friske solbær (til vinter kan frosne bruges)

1 håndfuld mandler
5 forårsløg
1 stor lime, saften af
1 spsk olivenolie
1 tsk honning
Salt og peber
Skræl rødbederne og riv dem. Gerne på et juliennejern men ellers går et rivejern også fint. Vask pærerne og skær dem i tern. Skyl og nip eventuelt solbærerne. Hak mandlerne groft. Skyl og skær forårsløgene i skiver. Rør dressingen sammen af limesaft, olivenolie, honning, salt og peber. Vend hele molevitten sammen i en flot skål eller på et fad. Server straks til noget lækkert fra grillen eller som en lækker frokostret i sig selv.


SOMMERHILSNER.
Chris

10 kommentarer:

 1. Mums!
  Det er egentlig en ret flot salat :) (der må jeg så sige, at det er skålene altså også) :))

  Det minder mig om en lækker spidskålsalat.
  Spidskål, blandet med en blanding af olie og honning, et grønt æble skåret i tern og tilsidst mandler ristet en smule på panden. Dét skulle du prøve :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er nemlig super flot i farverne - ELSKER kontraster og farverig mad! Skålene er jeg også helt forgabt i! Nøj, det lyder virkelig som en lækker sommersalat, jeg elsker både spidskål, æbler og mandler, så den skal da helt klart prøves af snart :-)

   God weekend,
   Chris

   Slet
  2. Dét gør jeg også.
   Det glæder mig at høre :)
   Skriv endelig om hvordan det gik med salaten :)- hvis du synes salaten bliver for grøn, så kan du vende æblerne i solbærsaft, så bliver de flotte at se på i den grønne kål ;)

   Slet
 2. Sikke en dejlig salat :) Det er bare så skønt når man kan bruge nogle af tingene fra egen have... meget misundelig!! :D
  Hilsen fattig-bloggeren

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er virkelig skøn og frisk, salaten! Ja, der er altså noget helt særligt over hjemmedyrket frugt og grønt - det smager ligesom bare liiidt bedre ;-)

   God weekend,
   Chris

   Slet
 3. Ser godt nok lækkert ud!! Nam.

  Nanna Freving // www.nannafreving.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Nanna! Den var også super frisk og lækker! :-)

   God sommer,
   Chris

   Slet
 4. Ih hvor ser det da bare helt vildt lækkert ud! sidder her og savler! ;)
  Btw er det en virkelig lækker blog i har jer, tænkte om i måske kunne tænke jer at 'følges'? Jeg følger i hvert fald jer, men i kan jo tage et kig forbi min blog, måske smide en kommentar og se om den er noget for jer :)

  knus Karoline
  http://hvidekanter.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Karoline! Vi kigger forbi :-)

   God sommer,
   Chris

   Slet