29 juli 2013

SOMMERLIG ÆGGEKAGE MED SQUASH, SPINAT, HYTTEOST OG LAKS


Min bror og jeg skulle selv stå for aftensmaden en sommeraften for et par uger siden, da vi var alene hjemme. Vi havde ikke overskud til at kaste os ud i det helt vilde madprojekt, og vi hungrede heller ikke rigtigt efter at cykle i det lokale supermarked, så da vi fandt et par økoæg, en squash og en rest parmesanost liggende i køleskabet stod det klart, at der var æggekage på menuen. Sammen med en frisk og enkel salat af modne tomater, rødløg og basilikum og ristet rugbrød endte vi faktisk med et helt hæderligt sommermåltid, som sagtens kunne ende på menuen igen! Æggekagen fik et lille twist med tynde skiver af squash samt et sprødt lag af parmesanost på toppen - det var et kæmpe hit!

ÆGGEKAGE MED SQUASH, LAKS OG TIMIAN TIL CA. 3 PERSONER 
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk timian
1 håndfuld frisk spinat
1 squash
4 øko æg
250 g hytteost
Salt og peber
150 g røget laks (eller en rest fra dagen før)
30 g parmesan, revet
Tænd ovnen på 200 grader. Hak skalotteløg, hvidløg og timian fint. Skyl og tør spinaten. Del squashen i to, skær den ene halvdel i tern og den anden i tynde skiver til toppen, brug gerne et mandolinjern. Slå æggene ud i en skål, rør sammen med hytteost, salt, peber og halvdelen af parmesanen. Skær laksen i mindre stykker og vend dem og squashternene i æggemassen. Find en pande frem der kan tåle en tur i ovnen. Svits skalotteløg, hvidløg, timian og spinat i lidt olie på komfuret. Når spinaten er faldet let sammen og væden fra spinaten er fordampet, tages panden af varmen. Vend æggemassen med de svitsede urter og grøntsager. Læg squashskiverne på toppen af æggekagen og drys med resten af parmesanen. Stil panden i den varme ovn i ca. 20-25 min eller til æggekagen er færdig og toppen er sprød og gylden. Server med ristet rugbrød og en stor, lækker salat. Sund og velsmagende sommermad på ingen tid!SOMMERHILSNER,
Chris

3 kommentarer:

 1. Dette både ser og høres helt nydelig ut! Jeg må altså bare si at bloggen deres er fantastisk fin og utrolig inspirerende! Elsker både oppskriftene og de utrolig fine bildene! Dere er til stor inspirasjon!:)

  hanna // happyfoodstories.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Hanna! Sikke en masse dejlige ord - de varmer! :-)

   Rigtig god sommer,
   Chris

   Slet
 2. Denne opskrift lyder lovende, den vil jeg helt sikkert lave, en dag hvor mine forældre ikke er hjemme. :-)

  SvarSlet