20 juni 2011

BISCUITS x 5 // KIKS x 5


Her kommer en let opskrift på et meget sundere alternativ til kiks, helt uden sukker!
Grundopskift:
125 g havregryn
75 g smør
60 g rugmel
1 tsk bagepulver
½ tsk groft salt
1½ dl mælk

Tænd ovnen på 175 grader. Hæld havregryn og smør i mindre stykker, ned i en skål. Pisk det sammen, så godt som muligt. Kom rugmel, bagepulver og salt ned i skålen, og rør lidt videre. Tilsæt mælken, og kør til der  ikke er nogle smørklumper, og til at dejen kan samles. Rul dejen tynd med en kagerulle, mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det øverste lag bagepapir og skær den dejen i passende stykker, helst med en klejnespore, det giver en virkelig fin effekt, jeg kunne dog ikke lige finde vores ;-) Prik huller i kagerne med en gaffel. Bag dem derefter i ovnen ca. 15 min. - men hold øje med dem undervejs! Lad dem tilsidst køle helt af på en rist inden de ligges i en dåse.

Yes det er grundopskriften, men de skal jo også smage af lidt, så her kommer nogle forslag
Appelsin: Revet appelsinskræl fra en frisk appelsin, og pres saften af appelsinen. Træk mælk svarende til appelsinsaften fra.
Kokos: Tilsæt 1 - 1½ dl kokosmel til opskriften
Kaffe: Erstat mælken med kaffe
Kanel: Tilsæt 1-2 store spsk stødt kanel, alt efter hvor stærk kanelsmag du ønsker (på billedet ser du kiks med kanel)
Kakao: Tilsæt 1-2 store spsk mørk kakaopulver (ikke nesquik)

Hvis du ønsker dine kager endnu sundere kan du lave dem uden fedtstof (smør). Jeg lavede en portion hvor jeg erstattede smør med græsk youghurt 2% og så med en blanding af kokos og appelsin smag. De er lidt svære at rulle ud, for de sidder meget fast i papiret, men hvis man ruller dem rigtig tyndt ud, så får du et næsten ligeså godt resultat som med smøren. Jeg fortrækker dog med smør, da de bliver mere sprøde.

Bisous Chris!

1 kommentar:

  1. Kan man evt. erstatte smøret med noget andet og gøre dem endnu sundere?
    Ps ELSKER, ELSKER, ELSKER jeres blog!

    SvarSlet