11 juli 2011

HINDBÆRSNITTERJeg håber I nyder sommeren, selvom vejret måske gør det lidt svært, lad os håbe på mere sol og varme så vi kan holde flere grill aftener udenfor. I dag lavede min bror (ham på billedet) og jeg hindbærsnitter efter en opskrift fra Meyers. De blev vildt sprøde og friske, og er helt sikkert værd at bruge en dag i sommeren på at lave. Til snitterne skal du bruge:
375g hvedemel
200 g flormelis
60 g mandelmel
Kornene af ½ stang vanilje
275 g smør
1 æg
400 g optøede hindbær - (i opskriften bruges 300 g hindbær marmelade, men de optøede hindbær gør dem - i følge mig - både mere friske og sunde)
1 æg til pensling
Grov demara rørsukker eller perlesukker til pynt

Kom hvedemel, flormelis, mandelmel og vaniljekorn. Bland det sammen og skær smørret i mindre stykker. Tilsæt ægget og pisk dejen hurtigt sammen, så den bliver ensartet. Del dejen i to lige store portioner og rul den ene halvdel ud mellem 2 stykker bagepapir så den bliver ca. 3 mm tynd. Gør det samme med den anden, og læg dem i køleskabet, hvor de kan ligge helt fladt i ca. 30 min. Forvarm ovnen til 190 grader. Tag den ene dej ud og fjern det øverste stykke bagepapir. Læg den over på en bageplade og pensl med et pisket æg i kanten. Fordel de optøede hindbær (der forinden er most groft) i et jævnt lag med en paletkniv. Tag den anden dej ud af køleskabet og læg den forsigtigt oven på hindbærlaget. Start med at trykke let i midten og derefter rundt i kanten så der ikke er luft mellem lagene. Pensl det øverste lag med ægget og strø med perlesukkeret. Sæt kagen i ovnen og lad den bage i 25 minutter indtil overfladen er gylden. Tag kagen ud og lad den køle helt af på en rist. Skær til sidst kagen i passende stykker og nyd den med venner og familie.
Bisous Chris

Ingen kommentarer:

Send en kommentar