25 august 2011

PAIN AUX TOMATES SÉCHÉES // BRØD MED SOLTØRREDE TOMATER


Jeg har flere gange købt færdigt brød med soltørrede tomater i, og tænkte at det var tid til at jeg selv lavede et. Jeg måtte eksperimentere lidt for at få en rigtig tomatsmag, men det kom til at virke ret fint. Til 1 STORT brød!
25 g gær
1½ dl kærnemælk eller skummetmælk
2 dl lunkent vand 
300 g rugmel
200 g hvedemel
2 tsk salt
1 spsk olie
½ dåse tomatpuré
½ dl grofthakkede valnødder
40 g soltørrede tomater i mindre stykker
Rør gæren ud i vandet, tilsæt olie, salt og tomatpuré. Tilsæt melet lidt af gangen og ælt den godt i gennem, det kan godt være den skal have lidt ekstra mel. Lad den hæve ved stuetemperatur i 2 timer, eller op til et døgn, jo længere jo bedre. Form derefter et brød, læg den på en bageplade med bagepapir under og lad den efterhæve i en halv time. Bag derefter ved 200 grader i ca. 25 min. Hold øje undervejs :-)
Bisous Chris

2 kommentarer:

  1. Mmm, mmm, mmm det ser voldsomt godt ud - jeg elsker tomatbrød! :O) Har selv haft gang i et eksperiment for at lave "det helt rigtige tomatbrød" og i min version er der en dåse hakkede tomater i - det giver også en lækker smag :O) De valnødder der står, skulle det have været soltørrede tomater?

    SvarSlet
  2. Hej Heidi!
    Ja tomatbrød er altså lækkert! Det lyder også godt med de hakkede :-) Og tak hvor er du sød at gøre mig opmærksom på det, valnødderne er meningen, men jeg har glemt at skrive de soltørrede tomater på!
    - Chris :-)

    SvarSlet