25 august 2011

TRES CHAUD DAN DAN NOUILLES // HOTTE DAN DAN-NUDLER

Opskrift fra "Jamies Amerika"

De her nudler er VIRKELIG lækre, og også ok sunde, hvis bare du vælger noget fedtfattigt oksekød. Pas på med mængden af chili olie hvis du ikke er så god til stærk mad, men ellers så bare hæld på. Til 4 personer:
1 okse- eller hønseboullionterning
500 g. hakket oksekød
2 spsk. flydende honning
300 g. hvedenudler
4 håndfulde blandede grøntsager (f.eks. kinakål, bok choy, spinat eller lignende)
4 pillede, meget finthakkede fed hvidløg
3 spsk. mørk soyasauce
2 tsk. friskkværnet peber
5 spsk. chiliolie
2 forårsløg, skåret i tynde skiver
2 forårsløg, skåret i tynde skiver
1 limefrugt, skåret i både

Smuldr boullionterningen ned i en stor gryde fyldt med vand, og bring vandet i kog.
Tørsteg kødet på en stor pande, ved høj varme i 10-15 min. til det er gyldensprødt, og tilsæt honningen. Rør honningen godt i, og tag panden af blusset.

Smid nudlerne i det kogende boullionvand, og rør rundt i dem så de ikke klistrer sammen. Snit grøntsagerne til en størrelse du selv finder passende. Når nudlerne mangler at koge et minut, smider du grøntsagerne i så de bliver blancherede. Hæld vandet fra i et dørslag, og gem 1 dl. af kogevandet. Hæld grøntsager, nudlerne og det gemte kogevand tilbage i gryden. Tilsæt hvidløg, soyasauce, friskkværnet peber og chiliolie, og rør godt igennem. Server med hakkede forårsløg, og et skvat limejuice på toppen! :-)

Opskriften smager også utrolig godt i madpakken næste dag, hvis man laver en lidt større portion. Pas dog på med hvilken slags chiliolie du køber, da styrken varierer fra mærke til mærke.


Bisous Klara!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar