08 september 2011

KORNOTTO AVEC DES CHAMPIGNONS ET L'AGNEAU // KORNOTTO MED SVAMPE OG LAM

Min mor og jeg har lavet en aftale om at vi udelukkende spiser ting fra Aarstidernes Mad Planer, som tager udgangspunkt i hvilke ingredienser der er på hvilket tidspunkt af året. Første dag var igår, dog var der ingen lammekoteletter, så vi lavede det med lammemørbrad i stedet, og lavede svampe kornotto, i stedet for med tørrede figner - men stadig, det var utrolig lækkert, kunne spise det hver dag. Det er en lidt besværlig "proces", men det er alt besværet værd. Men hvis man har lavet risotto før, så går det lidt nemmere. Til 2 personer:
Lammemørbrad:
2 lammemørbrad
2 fed friskpresset hvidløg
Friskkværnet peber
Havsalt
Olivenolie

Gnid mørbraderne med olivenolie, så de er dækket over det hele. Gnid derefter med de 2 fed hvidløg, og drys med salt og peber. Steg på panden i 4-6 minutter, og lad dem trække i cirka 10 minutter. Server sammen med kornottoen. 

Kornotto med svampe:
2 dl. perlebyg
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
Bredbladet persille
1 spsk. koldpresset rapsolie
200 g. friske blandede svampe
Havsalt
Peber fra kværn
1 1/2 dl. tør hvidvin
4 1/2 dl. svampe- eller hønseboullion
40 g. fintrevet parmesan ost

Skyl perlebyggen. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Hak persillen fint. Sauter skalotteløg og hvidløg klare på en pande i lidt af rapsolien ved ikke for høj varme. Rist svampene i resten af rapsolien på en anden pande. Krydr med salt og peber. Kom perlebyggen ned til løgene og sauter dem til panden virker "tør", men uden at løgene tager væsentlig farve. Kom hvidvinen på lidt af gangen, efterhånden som den koger væk. Rør hele tiden. Kom svampe- eller hønseboullionen i lidt af gangen, og kog i 25-35 gange ind til kornene er saftige og bløde. 

Vend svampene, persillen og parmesanen i korn-blandingen. Varm igennem. Smag til med salt og peber, og server med lammemørbraderne.

Bisous Klara

3 kommentarer:

 1. Det ser rigtig lækkert ud. Perlebyg er købt ind og denne ret skal jeg lave inden for nærmeste fremtid! :-)

  SvarSlet
 2. Hej! :-)

  Hvor dejligt at høre! Du må hellere end gerne skrive dine resultater når du er færdig, hvis du altså har tid og kræfter. Håber du vil synes ligeså godt om den som jeg gjorde! :-)

  Bisous Klara

  SvarSlet
 3. Kan man erstatte hvidvinen med noget andet?

  SvarSlet