02 marts 2012

KNÆKBRØD || PAIN CROUSTILLANT


Jeg tror efterhånden de fleste har haft gang i hjemmebagte knækbrød, som nok nærmere er en blanding af en sprød kiks og de klassiske knækbrød. De smager himmelsk og er perfekte i madpakken eller som en eftermiddags snack. Så om du er knækbrødsjomfru eller -ekspert, frem med kerner og kagerulle, nu skal der bages!
TIL 2-3 PLADER KNÆKBRØD
2 dl havregryn
1½ dl hørfrø
1½ dl solsikkekerner
1½ dl græskarkerner
3 dl speltmel

1 tsk bagepulver
2 tsk salt
2½ dl vand
1½ dl olie
Bland kerner og havregryn i en skål. Bland i en anden salt, mel og bagepulver. Hæld melblandingen til kernerne og tilsæt vand og olie. Rør godt rundt og del dejen i 2-3 portioner.
Rul 1 portion ud af gangen mellem 2 stykker bagepapir med en kagerulle - jo tyndere du ruller, jo sprødere knækbrød, og sprødt er godt! Fortsæt processen til dejen slipper op og bag knækbrødene i 12-15 min ved 200 grader. Hvis du bager alle plader på samme tid er det en god idé at bytte rundt på pladerne undervejs.
Opbevares i en dåse eller lignende.

FORTSAT GOD FREDAG TIL JER DERUDE, HÅBER I HAR NYDT VEJRET!
BISOUS CHRIS

11 kommentarer:

 1. dem laver min mor også tit! bare en lidt anden opskrift men tæt på

  antonierikardsson.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor fedt! Det er lækkert at de er så lette at ændre i hvis der er noget man ikke bryder sig om! :-)

   Slet
  2. Og forresten, hvor er det altså skønt så meget du kommenterer, man bliver så glad, for det er altid positive og søde beskeder. Så tusind tak for det! :-)

   Slet
 2. Utrolig flotte billeder Chris! :.)

  SvarSlet
 3. De knæk har vi også lavet en masse gange med en lidt anderledes opskrift. Sååå lækre til alle tider på dagen. I øvrigt flotte billeder som altid. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er perfekte til en hver lejlighed,og jeg kan altid lige klemme et par stykker ned :-) Tusind tak, hvor er det sødt sagt!

   Slet
 4. Jeres blog er så skøn! Smukke billeder og lækre opskrifter! Stor ros herfra!
  Keep up the good work! :-)

  xxxx,
  Julie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Julie! Det tager vi som et KÆMPE kompliment, når det kommer fra en så dygtig fotograf som dig! Også stor ros til dig og din blog - jeg følger trofast med! :-)
   / Chris

   Slet
 5. Jeg har netop lavet dem, og de blev bare SÅ lækre! Tak for en rigtig god blog! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det skønt at høre! Det var da så lidt, det er simpelthen det bedste, når I fortæller om jeres erfaringer med vores opskrifter! :-)
   Fortsat god dag!
   Chris

   Slet