ÆBLEGRØD MED RASP OG FLØDESKUM TIL 4 PERSONER
- 1 kg syrlige æbler
- 1 - 1½ dl vand
- Vanilje eller sukker, til at smage til med.
- Evt. et par rosmaringrene
- TIL RASPEN
- 1 dl rasp
- ½ dl sukker
- 40 g smør
- DERUDOVER
- 1/4 liter piskefløde
- Æblerne skrælles og kernehuset fjernes. Derefter lægges de i en gryde med lidt vand, og koges til de er helt bløde, de kan eventuelt moses meget let med en gaffel. Smag til med sukker eller vanilje.
- I en pande smeltes smør. Rasp og sukker heldes ved, og når det begynder at blive gyldent, skal du fjerne panden fra varmen da det steger videre selv.
- Pisk lidt flødeskum let, og server dem i fine glas, i skiftevis lag af æblemos og raspen. Slut af med flødeskum og server straks. Mosen kan også opbevares i køleskabet i et par dage, og smager også skønt kold. Æblemosen kan også bruges som topping til yoghurt og havregrød.
- BISOUS CHRIS
Årg, det minder også mig om min mormor! Jeg kommer fra Sønderjylland, her hedder det bare gammeldaws æfelkach (gammeldags æblekage).
SvarSletTak fordi du minder mig om "kagen" - jeg holder fødselsdag for familien på lørdag, tror jeg bliver nødt til at servere den der :-)
Kh. Lotte
Hej Lotte,
SletHvor hyggeligt at du også forbinder æblekage med din mormor! Det lyder som en rigtig god fødselsdagsdessert! :-)
Knus,
Chris