KYLLINGEDELLER MED REVET CITRON OG CITRONTIMIAN
500 g hakket kyllingkød
1 æg
1 lille dl finvalsede havregryn
2 dl grøntsagsbouillonvand
1 løg
1 fed stort hvidløg
1 øko citron
1 håndfuld citrontimian (normal timian kan også bruges)
Rør hakket kyllingkød, æg, havregryn og grøntsagsbouillonvand sammen til massen er lind. Hak løget mellemfint og hvidløget fint og tilsæt det. Riv skallen af citronen og tag bladene af timianstænglerne. Bland det hele godt sammen og steg dellerne på en varm pande i olie til de er gyldne og sprøde. Server med gode salater, brød eller nogle ovnbagte kartofler.
BISOUS CHRIS
Hold nu op, hvor ser det lækkert ud!
SvarSletTusind tak, Dagmar! Det er jeg glad for at du synes, de smagte også super godt! :-)
SletKnus,
Chris
Det er dejligt med kyllingedeller. Jeg laver nogen med Nigella-frø, eller
SvarSlet"Jomfru i det grønne", som de også hedder, og dem kan man også komme tørret
ramsløg og f.eks. soltørret tomat i. Vær lidt rundhåndet med frøene. Jeg
lavede nogen igår med lakridspulver og chili, og de var ikke tossede. Man
kan også bruge kalkun.:)
Det lyder godt nok lækkert alt sammen, og dejlig nordisk! Tak for de gode tips! Det lyder virkelig spændende med lakrids, nam! :-)
SletChris
Nigella-frø og soltørrede tomater er fra mellemøsten og middelhavsområdet, og de bruger også ramsløg i syden, så nordiske vil jeg ikke kalde dem. Man kan købe ramsløg
Sletpå deres markeder, li´som vi kan i nogle butikker, men hvorfor købe dem, hvis man har fundet et sted med dem? Jeg glæder mig allerede til februar(hvis vinteren er lidt mild), for så kan man høste små skud, men man skal ned og kigge efter dem.;D
Det har du nok ret i, men jeg synes alligevel kombinationen af de forskellige ingredienser giver noget med lidt nordisk over sig, det kan godt være at det bare er mig ;-)
SletGod weekend,
Chris
Hvor ser det godt ud. Elsker timian og citron, så må hellere forsøge mig med at lave en omgang (:
SvarSlet- Kit
Tusind tak Kit! Det kan du roligt gøre, de smager super skønt! :-)
SletKnus,
Chris
Vi lavede dem her i forgårs, og nej, hvor smager de dog vidunderligt!
SvarSletEj hvor dejligt at høre Dagmar, sådan en kommentar gør mig så GLAD! :-)
SletKnus,
Chris