GRÆSKARSUPPE MED KOKOSMÆLK, KRYDDERIER OG ÆBLESALSA TIL 4 PERSONER
- 1 løg
- 1 hvidløg
- ½ rød chili
- 1 citrongræs
- 2 cm ingefær
- Olie- evt. ½-1 tsk rød karrypasta
- 2-4 gulerødder (afhængigt af størrelsen)
- 1 hokkaidogræskar
- 1 dåse kokosmælk (400 ml) - Light kan bruges
- 5 dl grøntsagsbouillon
- Saft fra 1-2 lime
- Salt og peber
Hak løg, hvidløg, chili, citrongræs og ingefær fint. Svits det i olie i en stor gryde og tilsæt eventuelt karrypasta. Skru lidt ned for varmen så det ikke brænder på. I mens ordnes gulerødder og hokkaido. Skyl begge dele godt, og skær det i mindre stykker. Skrællen må godt blive på græskarret, det bliver alligevel blødt i gryden. Tilsæt grøntsagerne og lad dem blive bløde med krydderierne i 5 min. Tilsæt kokosmælk og grøntsagsbouillon og lad det koge under låg i ca. 10 min. til grøntsagerne er bløde. Blend suppen med en stavblender til den er lind. Sæt den tilbage på varmen og smag til med limesaft samt salt og peber.
ÆBLESALSA MED KORIANDER, FORÅRLØG
2 spsk olivenolie
3-4 spsk æblecidereddike
½ tsk honning
Salt og peber2 syrlige æbler
2 forårsløg
Koriander
Rør en dressing af olivenolie, æblecidereddike, honning salt og peber. Skær æblerne i mindre stykker. Hak forårsløget fint. Hæld det op i skålen med dressingen og vend til sidst koriander i. Drys eventuelt med cashewnødder.
God weekend,
Chris
Øj hvor ser den suppe dog lækker ud. Jeg har det helt på samme måde mht. efteråret og suppe - for mig hænger de to ting uløseligt sammen! (:
SvarSletHej Julie,
SletTusind tak! Lige præcis, intet efterår uden suppe - og gerne meget af det! :-)
Rigtig god weekend,
Chris
Hvor lyder det godt, med æblesalsa til - lavede græskarsuppe i sidste uge, kunne godt forestille mig, at det var lækkert dertil!
SvarSlet- Anne
Hej Anne,
SletJa det er nemlig super lækkert med et friskt pust til suppen. Jeg tror også salsaen er god til alle slags rodfrugtssupper :-)
God lørdag,
Chris