09 januar 2013

TOMATES AU FOUR AUX THYM || SEMIDRIED TOMATER MED TIMIAN, HVIDLØG OG BALSAMICO


Man går aldrig helt galt i byen med en portion langtidsbagte tomater; de kan bruges i en sandwich, i salater, til tapasanretninger eller som jeg gjorde på toppen af en lækker pastaret med hjemmegjort pesto - simpelt og lækkert! Jeg tror faktisk allerede der ligger et par opskrifter på langstidsbagte tomater på bloggen, men jeg kan altså ikke få nok, så her kommer der endnu én, denne er inspireret af Arlas. De kræver dog lidt tid i ovnen, men de passer sig selv, og du kan sagtens glemme dem i 20 minutters tid, uden de tager skade. De er selvfølgelig endnu bedre med solmodne sommertomater, men under den lange bagetid bliver tomaternes naturlige sødme fremhævet, hvilket gør at vintertomaterne også kan bruges :-)

SEMIDRIED/LANGSTIDSBAGTE TOMATER MED TIMIAN, HVIDLØG OG BALSAMICO TIL CA. 6 PERSONER
250 g cherrytomater
4 fed hvidløg
1 tsk rørsukker eller brun farin
godt med timiankviste
olivenolie af god kvalitet
balsamico
salt og peber

Skyl tomaterne og del dem i halve. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv hvidløgsfedene et slag med håndfladen eller en kniv og læg dem sammen med tomaterne. Drys med timiankviste og rørsukker/brun farin samt olivenolie, balsamico, salt og peber efter smag. Bag ved 100 grader i ca. 2 timer. Læg dem i rene glas sammen med 'juicen' der dannes under bagningen, så holder de sig lækre og fulde af smag i længere tid. Slut evt af med at hælde lidt ekstra olivenolie over dem. Opbevares i køleskabet et par uger.

BISOUS,
Chris

8 kommentarer:

  1. MUMS de ser lækre ud. Den opskrift vil jeg da prøve asap.

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at høre, håber du kan lide dem, jeg synes de er så skønne! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  2. Stadigvæk min yndlingsblog.. Og hvor ser det lækkert ud! :-))

    SvarSlet
    Svar
    1. Årh verdens dejligste kompliment, tusind tak, hvor er det dejligt du kan lide bloggen :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  3. Lækkert! Jeg linker direkte til jeres blog og opskrift her, er det ikke ok? :)
    Jeg vil nemlig også lave disse lækre tomater inden alt for lang tid...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Katrine,
      Mange tak, det gør du bare! Håber de falder i din smag :-)

      God søndag,
      Chris

      Slet
  4. Nøj de ser gode ud :-) Elsker tomater i alle udgaver. Skønne billeder :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak! Jeg er også helt vild med tomater, selvom de dog er en hel del bedre om sommeren :-)

      God søndag,
      Chris

      Slet